Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 18:58

Μεγάλη εθελοντική κινητοποίηση φορέων του Δήμου Δυτικής Μάνης για την Κυριακή

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

LET’S DO IT
Στους Δολούς, στο Καρυοβούνι, στα Σωτηριάνικα, στις Γαϊτσές, στη Στούπα, στην Καρδαμύλη, στον Κρίσκιο, στο Νεοχώρι και αλλού, ετοιμάζονται να δράσουν εθελοντικά φορείς του Δήμου Δυτικής Μάνης, στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας καθαρισμού Let’s Do It, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή…

Όπως σημειώνει ο Δήμος δυτικής Μάνης, «πολίτες και φορείς του Δήμου έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, δηλώνοντας συμμετοχή στις δράσεις καθαρισμού και περνώντας ένα μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολών «Άγιος Νικόλαος» θα καθαρίσουν δρόμους οικισμών και τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Θα ξεκινήσουν στις δέκα το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Δολών.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυοβουνίων Μεσσηνιακής Μάνης «Ο Προφήτης Ηλίας» με τους εθελοντές του θα καθαρίσουν την πλατεία του χωριού, την παιδική χαρά και τα μονοπάτια προς Σκαλούνια και Μόϊτσα. Η εκκίνηση θα γίνει στις εννέα το πρωί της Κυριακής από την πλατεία του Καρυοβουνίου.
Εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτηριανίκων, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, θα καθαρίσουν το μονοπάτι Άγιος Γεώργιος-Σωτηριάνικα. Θα ξεκινήσουν στις 07:30 το πρωί, από την πλατεία των Σωτηριανίκων.
Στις εννέα το πρωί θα ξεκινήσουν από το Σχολείου των Γαϊτσών και οι εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαϊτσών, που σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο θα καθαρίσουν τις πλατείες των οικισμών, το προαύλιο του σχολείου, το ηρώο και το μονοπάτι προς το Στένεμα.
Το κίνημα πολιτών «Καθαρίζω τη Μάνη» θα καθαρίσει τη Στούπα, με σημείο εκκίνησης το σούπερ μάρκετ «Σαραντάς», στις δέκα το πρωί.
Από το ίδιο σημείο, στις δέκα το πρωί όμως, θα ξεκινήσουν την εθελοντική τους δράση οι εθελοντές του Συλλόγου Επαγγελματιών Στούπας και Μεσσηνιακής Μάνης.
Οι εθελοντές του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου «Η Σελίνιτσα» θα καθαρίσουν τον Άγιον Νικόλαο, ξεκινώντας στις δέκα το πρωί από την παραλία Πανταζή.
Θα καθαριστεί επίσης το Νεοχώρι από εθελοντές του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου, που θα ξεκινήσουν στις δέκα το πρωί από το σούπερ μάρκετ «Τσουλέας».
Επίσης, δράσεις θα πραγματοποιήσει ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαραυγής Αβίας «Ο Άγιος Νικόλαος», τα μέλη του οποίου θα καθαρίσουν δρόμους του οικισμού Χαραυγής και το μονοπάτι προς Κρίσκιο, καθώς και οι μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρδαμύλης που θα καθαρίσουν την παραλία «Ριτσά» στην Καρδαμύλη, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.
Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, με ανακοίνωση του Δήμου ευχαριστεί θερμά τους φορείς και δημότες που έχουν δηλώσει συμμετοχή και καλεί όλους να πλαισιώσουν τις παραπάνω δράσεις.