Πέμπτη, 02 Μαϊος 2013 04:09

Μεσσήνιες φοιτήτριες στο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος

Μεσσήνιες φοιτήτριες στο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος

ΑΡΩΓΟΣ ΤΟ ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ
Από τη Μεσσηνία, την Κορώνη και την Καλαμάτα, είναι οι δύο από τις τρεις φοιτήτριες της Νομικής Σχολής Αθηνών, που συμμετέχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος. Το Μανιατάκειον Ίδρυμα είναι αρωγός της προσπάθειάς τους…

Ειδικότερα, το Μανιατάκειον Ίδρυμα συγχρηματοδοτεί και υποστηρίζει την τριμελή ομάδα του Τμήματος Νομικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμμετέχει, υπό την καθοδήγηση του Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου, Γιώργου Κυριακόπουλου, στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος "Manfred Lachs", ο οποίος διοργανώνεται από το International Institute of Space Law (IISL) σε ετήσια βάση.
Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια: τον Περιφερειακό Τελικό που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού, και τον Παγκόσμιο Τελικό, στον οποίο συμμετέχουν οι νικητές των τεσσάρων Περιφερειακών Τελικών.
Τα μέλη της ομάδας αποτελούν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Δήμητρα Τσακίρη, Μαρία Καμβύση και Ερασμία Παλιατσέα, ενώ Faculty Advisor Assistant και βοηθός-προπονήτρια έχουν ορισθεί η Κατερίνα Πιτσόλη και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Στεφανία Βλάχου. Η καταγωγή της Μαρίας Καμβύση είναι από την Κορώνη Μεσσηνίας, ενώ η Ερασμία Παλιατσέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της.
Ο φετινός Περιφερειακός Τελικός του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2013 στη Ρώμη. Στο διαγωνισμό, συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
Αρωγοί της ομάδας στον Ευρωπαϊκό Γύρο του Διαγωνισμού είναι εκτός από το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Νομική Βιβλιοθήκη και η Δικηγορική Εταιρεία Potamitis Vekris.