Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 11:57

Υποδοχή του Ιούνη στον Άγιο Γεώργιο Αρτεμισίας

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
1 και 2 Ιουνίου: οι 2 πρώτες μέρες του καλοκαιριού. Και δε θα μπορούσε να έρθει το καλοκαίρι χωρίς να εορταστεί από το σύλλογό μας. Μια γιορτή κόντρα στη κρίση, κόντρα στο γενικό κλίμα των ημερών μας...

(φωτογραφίες)

...μια γιορτή στη κορυφή Αγ. Γεώργιος μεταξύ των χωριών Αρτεμισίας και Λαδά - Καρβέλι. Η συγκεκριμένη κορυφή έχει πάρει την ονομασία της από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται μερικά μέτρα χαμηλότερα από το υψηλότερο σημείο μέσα σε ένα ξέφωτο του δάσους. Η θέα προς τον Ταΰγετο, την Καλαμάτα, τη θάλασσα και τη Μεσσηνία γενικότερα είναι μοναδική!!! Το βουνό αυτό έχει ακόμη μια ιδιαιτερότητα για το Σύλλογο. Εδώ υπάρχει και η στάνη της οικογένειας Καρνούσκου. Ο πατέρας κυρ Σπύρος μετά την επιστροφή του από τον Καναδά ήταν από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην ίδρυση του ορειβατικού συλλόγου Καλαμάτας. Ο υιός έχει αναλάβει τη προετοιμασία του φαγητού που θα προσφερθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.
Πρόγραμμα Κυριακής 2/6: αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου στις 7:30 το πρωί. Έναρξη πορείας από το χωριό Άνω Καρβέλι. Από εκεί διαδρομή μέσω Λαδά, Αγ. Παρασκευής στον Αϊ Γιώργη. (ώρες πορείας 5 με 6, βαθμός δυσκολίας + με ++) Στον Αϊ Γιώργη θα ξεκινήσει μια μικρή γιορτή. Θα υπάρχει φαγητό όπου το κρέας θα είναι από τα κατσίκια που ζουν στο βουνό προσφορά της οικογένειας Καρνούσκου (θα υπάρξει μια μικρή συμμετοχή όσων συμμετέχουν στο κόστος των υπόλοιπων: πατάτες κρασί κτλ). Θα ακολουθήσει μουσική και χορός. Η επιστροφή θα γίνει το απόγευμα και θα έχει διάρκεια περίπου 1 ώρα έως την Αρτεμισία που θα περιμένουν τα αυτοκίνητα.
Σάββατο - Κυριακή 1-2/6: Για αυτούς που πραγματικά θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του βουνού θα γίνει ανάβαση από το Σάββατο το απόγευμα. Αφορά αυτούς που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της κορυφής κάτω από τον έναστρο ουρανό και ψηλά πάνω από τα φώτα της Καλαμάτας.... Εκεί θα υποδεχτούμε την πρώτη νύχτα του καλοκαιριού. Θα υπάρξει φαγητό και ανάλογα με τη διάθεση θα εξελιχτεί η βραδιά με μουσική. Την επόμενη θα γίνουν μικρές διαδρομές στη περιοχή ανακαλύπτοντας αρκετά ενδιαφέροντα σημεία. Το μεσημέρι θα ενσωματωθούμε με την ομάδα που θα έχει ξεκινήσει την πεζοπορία από το πρωί της Κυριακής.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ 2721097733) και στα τηλ.: 696977716580, 6944574797, 6976830694.