Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 15:11

Μοναδική θεατρική παράσταση στο Ηρώδειο η Ελένη των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας - Αγρινίου

Μοναδική θεατρική παράσταση στο Ηρώδειο η Ελένη των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας - Αγρινίου

ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ZPRODUCTIONS
Με ανάθεση στο θίασο του Αντώνη Καφετζόπουλου και την εταιρεία «zproductions», έναντι ποσού 233.678 ευρώ, θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την «Ελένη» του Ευριπίδη, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, η οποία θα είναι και η μοναδική θεατρική παραγωγή που θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο…

Η πρεμιέρα θα γίνει στο Κάστρο της Καλαμάτας στις 5 Ιουλίου, ενώ συνολικά θα δοθούν 44 παραστάσεις, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Νίκος Ξανθούλης, εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Φάρις», «να ανατεθεί στον γνωστό και καταξιωμένο ηθοποιό κον Αντώνη Καφετζόπουλο ο πρωταγωνιστικός ρόλος και να εμπιστευθούμε το θεατρικό σχήμα που αυτός έχει οργανώσει και περιλαμβάνει εκτός από την επίσης γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιό κα Πέμυ Ζούνη και άλλους γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς, αλλά και έμπειρους τεχνικούς που έχουν την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της μεγάλης ανά την Ελλάδα περιοδείας (44 τουλάχιστον παραστάσεις) που έχουμε σχεδιάσει να ανεβάσουμε το έργο».
Επίσης, εισηγήθηκε τη «σύναψη συμφωνητικού με την εταιρεία Θεατρικής Παραγωγής «Z productions» με την οποία συνεργάζεται αποκλειστικά ο κος Αντώνης Καφετζόπουλος, για τη θεατρική παραγωγή του έργου «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη, έναντι του ποσού των 233.678,6 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Με τη σύμβαση αυτή, θα γίνει η καλλιτεχνική στελέχωση του θιάσου με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς, οι οποίοι θα διεκπεραιώσουν τις δοκιμές-πρόβες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της παράστασης καθώς και όλες τις παραστάσεις της περιοδείας. Επίσης, θα προσληφθεί το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που απαιτείται για την πλήρη κάλυψη των τεχνικών προδιαγραφών της παράστασης, καθώς και όλων των παραστάσεων της περιοδείας. Η εταιρεία θα καλύψει μισθολογικά όλο το ανωτέρω προσωπικό για 4 μήνες και τα εκτός έδρας για 35 ημέρες για τους ηθοποιούς και 50 ημέρες για τους τεχνικούς».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Φάρις» αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση.
Η ταυτότητα της παράστασης έχει ως εξής: Μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης. Σκηνοθεσία Βασίλης Νικολαΐδης. Σκηνικά-Κοστούμια Νίκος Σαριδάκης. Μουσική – Μουσική Διδασκαλία Νίκος Ξανθούλης. Χορογραφία Αγγελική Στελλάτου. Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ. Βοηθός Σκηνοθέτη Γιώργος Τσαπόγας. Πρωταγωνιστούν: ΕΛΕΝΗ: Πέμυ Ζούνη. ΜΕΝΕΛΑΟΣ: Αντώνης Καφετζόπουλος. ΤΕΥΚΡΟΣ: Νίκος Αρβανίτης. ΘΕΟΚΛΥΜΕΝΟΣ: Αντώνης Καρυστινός. ΘΕΟΝΟΗ: Νίκη Παλληκαράκη. ΑΓΓΕΛΟΣ Α': Γιάννης Κοτσαρίνης. ΕΤΕΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: Γιώργος Τσαπόγας
Χορός: Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Σωτηρία Ρουβολή, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου, Εύη Γιαννακοπούλου.
Στ.Μ.