Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 20:55

Ο Δήμος Μεσσήνης προειδοποιεί ότι δεν θα μπει κανείς στο αρχαίο θέατρο χωρίς εισιτήριο

Ο Δήμος Μεσσήνης προειδοποιεί ότι δεν θα μπει κανείς στο αρχαίο θέατρο χωρίς εισιτήριο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ
Όποιος δεν έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για το γκαλά όπερας, με το οποίο θα εγκαινιαστεί το άλλο Σάββατο, 3 Αυγούστου, το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, να μην επιχειρήσει να πάει στον αρχαιολογικό χώρο γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να του επιτραπεί η είσοδος…

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης, Γιώργος Δαβίλλας, ξεκαθάρισε σήμερα, με δηλώσεις του, ότι αυτή τη μοναδική εμπειρία των εγκαινίων του αρχαίου θεάτρου θα τη ζήσουν μόνο όσοι πρόφτασαν να κρατήσουν εισιτήρια, οι οποίοι μάλιστα δεν είναι Μεσσήνιοι.
Ο κ. Δαβίλλας τόνισε ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία που είχε γίνει, ώστε ένα ποσοστό των εισιτηρίων να διατεθεί από χώρους πώλησης στην Καλαμάτα, προκειμένου να μπορέσουν Μεσσήνιοι να παραβρεθούν σε αυτό το πολυαναμενόμενο γεγονός. Επεσήμανε δε ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε από την πλευρά του Οργανισμού του Φεστιβάλ Αθηνών και του Σωματείου «Διάζωμα», που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με το Δήμο Μεσσήνης. Επεσήμανε δε ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν εισιτήρια αλλά ούτε και προσκλήσεις, έστω για την δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι το έργο της αναστήλωσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, γι’ αυτό και οι θέσεις στο αρχαίο θέατρο είναι περίπου 1.500 με 1.600, πρόσθεσε όμως ότι του χρόνου το έργο θα έχει αποπερατωθεί και οι θέσεις θα είναι περίπου 4.000.
Κατά τα άλλα, ο κ. Δαβίλλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έφτασε ο καιρός που εγκαινιάζεται αυτό το έργο αλλά και επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν δείξει ενδιαφέρον για αυτή την εκδήλωση, από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι στο γκαλά θα τραγουδήσουν ο Καλαματιανός βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και η σοπράνο Celia Kostea ενώ τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου.
Στ.Μ.