Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 21:11

Ανησυχία για το τι επιφυλάσσουν τα μνημόνια για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης

Ο Παναγιώτης Νίκας με τον Παναγιώτη Κουφαλάκο κόβουν την πίτα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ Ο Παναγιώτης Νίκας με τον Παναγιώτη Κουφαλάκο κόβουν την πίτα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ

ΠΙΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το μέλλον της ΔΕΥΑΚ, το αν θα καταργηθεί, αν θα μείνει Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αν θα ενταχθεί στις δημοτικές υπηρεσίες, ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη εκδήλωση κοπής της πίτας των εργαζομένων…

Το Σωματείο φαίνεται ότι δεν βλέπει αρνητικά το να γίνει η ΔΕΥΑΚ δημοτική υπηρεσία, ενώ η δημοτική αρχή θέλει να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.
Ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, τόνισε σχετικά: «Επειδή πολλά ακούγονται για το μέλλον των ΔΕΥΑ,  απευθυνόμαστε μέσω εσάς, κύριε δήμαρχε, στην πολιτεία και σας καλούμε να μη δεχτείτε να προστεθούν στην μεγάλη πίτα των ανέργων, που αγγίζουν το 33% και άλλοι. Είδη το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ έχει  μειωθεί αρκετά σε μία περίοδο πού αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις λόγω Καλλικράτη».
Ο δε δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε «την πρόθεση να διατηρηθεί ως έχει το θεσμικό καθεστώς της επιχείρησης (Δημοτικό Ν.Π.Ι.Δ.) γιατί αποδεδειγμένα αποτελεί τη σωστή επιλογή προώθησης των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης».
Κατά τα άλλα ο δήμαρχος ευχήθηκε στο προσωπικό να έχει καλή χρονιά, ενώ ο Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε το 2014 με 40%  μείωση των αποδοχών μας  σε σχέση με το 2009, την στιγμή που η κερδοφορία του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου  έχει τιναχθεί στα ύψη. Την ίδια στιγμή μας έχουν πνίξει τα χαράτσια και οι φόροι, μας καταργούν την πρόσβαση στην υγεία και κλείνουν τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας του ΙΚΑ. Απαξιώνουν την Δημόσια Παιδεία και εκατοντάδες συμπολίτες μας στερούνται της παροχής ρεύματος. Η θέρμανση είναι πλέον πολυτέλεια. Κάτω από τέτοιες συνθήκες εμείς οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ προσφέραμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους συμπολίτες μας. Δεν επηρεαστήκαμε από την μείωση των αποδοχών μας και δεν βγάλαμε στις συναλλαγές μας με τους δημότες την καθημερινή πίεση πού δεχόμαστε  από το  άγχος να τα βγάλουμε πέρα. Επιτελούμε το κοινωνικό μας χρέος απέναντι στους συνδημότες μας με τον καλύτερο τρόπο.
Παράλληλα δεν κλείνουμε τα μάτια στους άνεργους συνδημότες μας, πρωτοστατήσαμε στην πάλη για χαράτσια και στον καθημερινό αγώνα  για να έχουν όλοι πρόσβαση στην δημόσια υγεία στην δημόσια παιδεία. Αγωνιστήκαμε με πάθος για να μην στερηθεί κανένας δημότης που δεν έχει οικονομική δυνατότητα το νερό και το ρεύμα. Ευχόμαστε υγεία και δουλειά για όλους».