Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 13:57

Αρχίζει το 6ο Συνέδριο Υγείας με ειδική διάλεξη και βράβευση του Γιώργου Λαζαρίδη

Αικατερίνη Λαμπροπούλου, Αναστάσιος Πουλόπουλος, Γιάννης Μπουρής, Στυλιανός Μανωλακάκης Αικατερίνη Λαμπροπούλου, Αναστάσιος Πουλόπουλος, Γιάννης Μπουρής, Στυλιανός Μανωλακάκης

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Με σκοπό τη μετάδοση της γνώσης στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αλλά και την ενημέρωση του κοινού για ιατρικά και ψυχοκοινωνικά ζητήματα που θα έπρεπε να το αφορούν, ξεκινάει το απόγευμα το 6o Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας…

Η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 7.30 το βράδυ στο «Elite», με χαιρετισμούς και στη συνέχεια με ειδική διάλεξη του καθηγητή Λέανδρου-Αλέξιου Σκαλτσούνη με θέμα «Βιοποικιλότητα και Φυσικά Προϊόντα: Αέναος Βιομηχανική Εκμετάλλευση;». Στη συνέχεια θα βραβευτεί ο αθλητής τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, «στο πρόσωπο του οποίου τιμάμε την άκαμπτη και αδάμαστη θέληση του ανθρώπου να κάνει πράγματα πέρα και πάνω από τα όρια που θέτουν η ανθρώπινη ζωή και η κοινωνία», όπως τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Αναστάσιος Πουλόπουλος. Μετά θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τον μουσικό του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Αντώνη Κουφουδάκη. 
Όπως σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αναστάσιος Πουλόπουλος, το 6o Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας οργανώνουν η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και η Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Ο κ. Πουλόπουλος είπε ότι το συνέδριο είναι πολυθεματικό και αποσκοπεί στη μετάδοση της γνώσης από τους γιατρούς στους γιατρούς, με απώτερο βέβαια σκοπό την κεφαλαιοποίηση της γνώσης αυτής προς όφελος του λαού.
Μάλιστα ο κ. Πουλόπουλος σημείωσε ότι για το κοινό θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το στρογγυλό τραπέζι που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, από τις εννέα μέχρι τις έντεκα, για τις εξαρτήσεις (αλκοολισμός, ουσίες, διαδίκτυο, παχυσαρκία).
Για το συνέδριο μίλησαν, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο, και η γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αικατερίνη Λαμπροπούλου, ο αντιπρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου Γιάννης Μπουρής και ο πρόεδρος της επιτροπής προβολής του συνεδρίου Στυλιανός Μανωλακάκης.
Στ.Μ.