Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 15:44

Ρομαντικός και κωμικός Σαίξπηρ από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Η Κλεώνη Φλέσσα ανάμεσα στον Μανώλη Σιφογιωργάκη και τον Γιώργο Παντελόπουλο Η Κλεώνη Φλέσσα ανάμεσα στον Μανώλη Σιφογιωργάκη και τον Γιώργο Παντελόπουλο

«ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ»
Μια παρένθεση γέλιου και ρομαντισμού φιλοδοξεί να βάλει στη «μαυρίλα» της εποχής το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της νέας του παραγωγής, το «Πολύ κακό για το τίποτα», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Η πρεμιέρα είναι το Σάββατο, όμως…

…στην πρόβα τζενεράλε, που θα γίνει αύριο το βράδυ, θα μπορούν να περάσουν ελεύθερα οι άνεργοι.
Τη νέα παραγωγή παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΜΕΘ, Γιώργος Παντελόπουλος, η σκηνοθέτιδα του έργου, Κλεώνη Φλέσσα και ο νέος ηθοποιός του σχήματος, Μανώλης Σιφογιωργάκης.
Όπως σημείωσε ο Γιώργος Παντελόπουλος, το ΜΕΘ αισθάνεται ιδιαίτερα ευχάριστα γιατί για τη νέα παραγωγή συνεργάστηκε με την Κλεώνη Φλέσσα, με την οποία οι δεσμοί είναι πολύ παλιοί και ισχυροί. Η σκηνοθέτιδα στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με το ΜΕΘ για τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ, ενώ ακολούθησε, πριν λίγα χρόνια, η συνεργασία για το έργο «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Ο Γιώργος Παντελόπουλος μίλησε και για την προσπάθεια των ηθοποιών του σχήματος, τονίζοντας ότι δούλεψαν άοκνα για τη νέα παραγωγή και χωρίς διάλειμμα ούτε για ανάσα από την προηγούμενη.
Το έργο θα παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου από το Σάββατο μέχρι και την Τετάρτη 19 Μάρτη, στις 9.30 το βράδυ. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ το κανονικό και 7 ευρώ με έκπτωση για ειδικές κατηγορίες. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο καθημερινά μέχρι τις οκτώ το βράδυ και ακολούθως, μέχρι την έναρξη της παράτασης, στο Εργατικό Κέντρο.
Ο Γιώργος Παντελόπουλος θέλησε ακόμη να εκφράσει τις μεγάλες του ευχαριστίες προς τους χορηγούς, υπογραμμίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, ενώ σημείωσε ότι μέρος των εσόδων θα προσφερθεί για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς.
Η Κλεώνη Φλέσσα επίσης αναφέρθηκε στους δεσμούς της με το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, ενώ σημείωσε ότι η επιλογή του έργου του Σαίξπηρ «Πολύ κακό για το τίποτα» έγινε επειδή αφενός πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία που θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να ξεχαστεί λίγο από τις δυσκολίες των καιρών και αφετέρου γιατί είναι ένα από τα όχι πολυπαιγμένα έργα του μεγάλου συγγραφέα.
Ακόμη, η Κλεώνη Φλέσσα μίλησε επαινετικά για τους ηθοποιούς του σχήματος και κυρίως τόνισε ότι αισθάνθηκε πολύ όμορφα γιατί είδε να έρχονται καινούργια παιδιά για να λάβουν μέρος στην παράσταση.
Τέλος, ο Μανώλης Σιφογιωργάκης σημείωσε ότι βρίσκεται στην Καλαμάτα περίπου πέντε μήνες, όμως αμέσως θέλησε να ενταχθεί στο ΜΕΘ γιατί η ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί καλή διέξοδο. Κάλεσε δε τον κόσμο να προσέλθει και να απολαύσει την παράσταση.
Στ.Μ.