Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 15:32

«Η φασιστική απειλή στην Ευρώπη, η περίπτωση της Ουκρανίας», την Πέμπτη

«Η φασιστική απειλή στην Ευρώπη, η περίπτωση της Ουκρανίας», την Πέμπτη

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τον κώδωνα του κινδύνου πρέπει να κρούσει στους δημοκράτες της χώρας η κατάσταση στην Ουκρανία, όπου ΗΠΑ και Ε.Ε. στηρίζουν ανοιχτά τους νεοναζιστές για την κατάληψη της εξουσίας, τονίζει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, που διοργανώνει για την Πέμπτη ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Πλειό και τον Αλέκο Αναγνωστάκη…

«Η φασιστική απειλή στην Ευρώπη. Η περίπτωση της Ουκρανίας», είναι το θέμα της ανοιχτής συζήτησης, που θα γίνει στις οκτώ το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Ο Γιώργος Πλειός είναι καθηγητής Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας, ενώ ο Αλέκος Αναγνωστάκης είναι αρθρογράφος, συνεργάτης της εφημερίδας «Πριν».
Σε σημείωμά της η Αντιφασιστική Κίνηση σημειώνει: «Τα γεγονότα στην Ουκρανία έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον βαθιά συστημικό και αντιδραστικό ρόλο των νεοναζιστικών συμμοριών. Με το ψευδοπραξικόπημα του Φεβρουαρίου  οι νεοναζιστές παίρνουν κομμάτι της εξουσίας στην Ουκρανία και απειλούν ανοιχτά, για να επιβάλουν τα συμφέροντα  των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ντόπιας ολιγαρχίας που τους στηρίζουν ανοιχτά. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής και όλης της Ευρώπης, και απειλεί την ειρήνη και τα δημοκρατικά δικαιώματα».