Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 03:38

Νέο ανταλλακτικό παζάρι και συλλογική κουζίνα, στην πλατεία Όθωνος

Νέο ανταλλακτικό παζάρι και συλλογική κουζίνα, στην πλατεία Όθωνος

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ότι μπορούμε εναλλακτικά, αλληλοβοηθητικά και με αλληλεγγύη θα αποδείξουν αύριο, Σάββατο, για τρίτη φορά μάλιστα, τα μέλη και οι φίλοι του Δικτύου Ανταλλαγών Μεσσηνίας «Ελιά», που θα πραγματοποιήσουν στην πλατεία Όθωνος το «3ο Ανταλλακτικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα».

«Φέρνουμε ό,τι βαρεθήκαμε και παίρνουμε ό,τι χρειαζόμαστε», είναι το σύνθημα του παζαριού. Όποιος λοιπόν έχει κάτι που δεν το χρειάζεται, μπορεί να το πάει στο παζάρι και με ένα κουπόνι που θα του δοθεί θα έχει την ευκαιρία να πάρει κάτι άλλο χρήσιμο γι’ αυτόν. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι από ενδύματα και υποδήματα, μέχρι συσκευές, σκεύη και οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συλλογικής κουζίνας θα στρωθεί ένας μπουφές με γεύσεις που θα φέρει από το σπίτι του ο κάθε φίλος, ενώ θα μαγειρευτεί και επί τόπου φαγητό με τρόφιμα που θα προσφέρουν ιδιώτες και επαγγελματίες.
Το πρόγραμμα του 3ου Ανταλλακτικού Παζαριού και της Συλλογικής Κουζίνας παρουσίασαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, η Μυρτώ Φοίφα, από την «Ελιά» και οι Γιώργος Δογάνης και Φιλάρετος Βούρκος από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας.
Όπως τόνισαν, το αυριανό παζάρι συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού Δικτύου Ανταλλαγών της «Ελιάς», οπότε θα υπάρξει και μία προσθήκη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές: Θα λειτουργεί κανονικά ένας πάγκος όπου θα ανταλλάσσονται πράγματα με χρήση κουπονιών όπως έγινε την προηγούμενη φορά αλλά συμπληρωματικά θα υπάρξει και ένας πάγκος όπου κανείς μπορεί να ανταλλάξει «κάνοντας χρήση της εναλλακτικής μας μονάδας - το Κουκούτσι! - αφού πρώτα εγγραφεί» στο σύστημα συναλλαγών του Δικτύου.
Επιπλέον, ανακοίνωσαν ότι τη Μεγάλη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση της «Ελιάς». Θα γίνει στο χώρο του Κέντρου Νέων (Πλατεία Όθωνος 10, πρώτος όροφος), στις 6:30 το απόγευμα.
Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της «Ελιάς», στη διεύθυνση diktioelia.gr
Στ.Μ.