Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 11:52

«Το θεώρημα της επτάδας» στο φροντιστήριο Δικαιουλάκος

«Το θεώρημα της επτάδας» στο φροντιστήριο Δικαιουλάκος

ΤΟΥ «ΘΡΥΛΟΥ» 
ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΩΤΑ

Ο κορυφαίος αθλητής του πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε πέντε Ολυμπιάδες, θα είναι απόψε στην Καλαμάτα και θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Το θεώρημα της επτάδας». Την εκδήλωση έχουν διοργανώσει το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης του Βασίλη Δικαιουλάκου και οι εκδόσεις Πατάκη, ενώ θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 μ.μ. στο χώρο του φροντιστηρίου (Αριστομένους 65, α’ όροφος).

«Το θεώρημα της επτάδας» είναι εμπνευσμένο από το «θεώρημα» των μαθηματικών και την επτάδα των παικτών στο πόλο, ενώ πραγματεύεται το αν έχει ο αθλητισμός πράγματα να αποδείξει. Όπως λέει ο συγγραφέας, «αυτό θα το ανακαλύψει ο αναγνώστης μέσα από τις περιπέτειες των δύο φίλων, του Λουκά και του Φιλίππου. Ο πρώτος, με σύμμαχο τη μπάλα, ανήκει στην επτάδα και ο δεύτερος, με σύμμαχο τα βιβλία, παλεύει με τα θεωρήματα. Και πράγματι, είναι πολλά αυτά που θα αποδειχθούν στην πορεία των δύο φίλων από την παιδική ηλικία ώσπου να πενηνταρίσουν. Οι αποδείξεις αυτές προκύπτουν αβίαστα από μια ζωηρή ανάμειξη μυθοπλασίας και πραγματικότητας και παρότι δεν είναι μαθηματικά, στηρίζονται όμως σε κάποιες σταθερές όπως η φιλία, η ομάδα, η προσπάθεια. Μια ιστορία που δεν περιορίζεται μόνο στον αθλητισμό, αλλά με βάση αυτόν επιδιώκει να διασκεδάσει, να συγκινήσει και, γιατί όχι, να εμπνεύσει τον αναγνώστη».
Ο Γιώργος Μαυρωτάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης και έλαβε μέρος σε πέντε Ολυμπιάδες, από το 1984 ως το 2000. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο και έχει το ελληνικό ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα με 511 συμμετοχές σε αυτήν. Παράλληλα, σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και στη συνέχεια έκανε εκεί το διδακτορικό του με αντικείμενο την Επιχειρησιακή Έρευνα. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στην ίδια σχολή. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους 10 και 14 ετών. Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.