Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 01:45

Είναι νεαρό ακόμη αλλά έχει κερδίσει αναγνώριση το Τμήμα Φιλολογίας της Καλαμάτας

Ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, κατά την ομιλία του για την επέτειο των δέκα χρόνων του Τμήματός του Ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, κατά την ομιλία του για την επέτειο των δέκα χρόνων του Τμήματός του

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ
Πέρασαν δέκα χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος Φιλολογίας στην πανεπιστημιακή σχολή της Καλαμάτας. Ο εορτασμός της επετείου έγινε το βράδυ της Παρασκευής και ήταν σεμνός και λιτός αλλά και με τον μύχιο πόθο το Τμήμα αυτό να ριζώσει και να γίνει σημείο αναφοράς, όπως είπε ο πρόεδρός του, καθηγητής Ανδρέας Μαρκαντωνάτος…

Η τελετή για τα δέκα χρόνια του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, από τη Σχολή, με τίτλο «Ποιητής και Ρήτορας: Μια Συμβιωτική Σχέση στη Δημοκρατική Αθήνα».
Ο πρόεδρος του Τμήματος, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος έδειξε μέσα από τη σύντομη ομιλία του ότι είναι ευχαριστημένος από την πορεία του πανεπιστημιακού τμήματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό έχει ήδη αναδειχθεί σε «ακάματο φρουρό του περιλάλητου ελληνικού πολιτισμού».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τόνισε ότι δεν είναι σύνηθες πανεπιστημιακά τμήματα να έχουν επιτύχει την αναγνώρισή τους στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα των δέκα χρόνων, την οποία έχει επιτύχει το Τμήμα Φιλολογίας της Καλαμάτας. Τόνισε ότι για την αναγνώριση αυτή αξίζουν συγχαρητήρια στους καθηγητές και τους φοιτητές της σχολής, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει τη συνεισφορά της πρώτης διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όπως και των χορηγών που συνέβαλαν καθοριστικά στο δημιουργηθούν οι υποδομές.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, επίσης εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για την πορεία του Τμήματος αλλά και γενικότερα της Πανεπιστημιακής Σχολής της πόλης μέσα στη σχετικά σύντομη, μέχρι τώρα, ιστορική τους διαδρομή.
Τόνισε μάλιστα ότι η Πανεπιστημιακή Σχολή αποτελεί φάρο συνοχής και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ίδρυση του πανεπιστημίου και τη λειτουργία των σχολών του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον παριστάμενο πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγή Κουμάντο, για τη συμβολή του.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Βεργόπουλος, μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Μίλησαν επίσης η πρώην πρόεδρος του Τμήματος, Γεωργία Ξανθάκη Καραμάνου, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνου Μασσέλου.
Στ.Μ.