Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 20:12

Κάλεσμα του Φιλοζωικού προς όσους αγαπούν τα ζώα να βοηθήσουν στο έργο του

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου, Κανέλλα Καλαποθαρέα και τα μέλη του Συμβουλίου Βασιλεία Χανδρινού, Κατερίνα Πεζώνη και Πηνελόπη Δρακοπούλου Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου, Κανέλλα Καλαποθαρέα και τα μέλη του Συμβουλίου Βασιλεία Χανδρινού, Κατερίνα Πεζώνη και Πηνελόπη Δρακοπούλου

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ
«Όλο και περισσότερα ζώα εγκαταλείπονται στους δρόμους, γίνονται πολλά περιστατικά, είμαστε λίγοι και χρειαζόμαστε βοήθεια από παντού». Όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, Κατερίνα Πεζώνη, το πρόβλημα με την εγκατάλειψη ζώων εντείνεται. Όμως ο Φιλοζωικός βοηθάει όσο μπορεί και θέλει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Και για να το πετύχει αυτό διοργανώνει και κοινωνικές εκδηλώσεις, ώστε οι σχέσεις μεταξύ των μελών του να ενδυναμωθούν αλλά και να έρθουν και άλλα μέλη στον Όμιλο. Αυτός ήταν ο σκοπός και της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Φιλοζωικού, που έγινε το βράδυ της Κυριακής στη μαρίνα της Καλαμάτας, στο «Yachting»….

«Θέλουμε να ενώσουμε όλα μας τα μέλη γιατί είναι δύσκολοι καιροί και έχουμε συνεχώς περισσότερα προβλήματα, ειδικά στην πόλη της Καλαμάτας και στη Μεσσήνη. Όλο και περισσότερα ζώα βρίσκονται στο δρόμο, γίνονται πολλά περιστατικά, είμαστε λίγοι και χρειαζόμαστε βοήθεια από παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος κ. Πεζώνη και συνέχισε: «Είναι μεγάλη πόλη η Καλαμάτα, είναι πόλη που έχει πάρα πολλούς ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα και τους καλούμε όλους να έρθουν μαζί μας. Η ετήσια συνδρομή είναι 30 ευρώ το χρόνο. Είναι συμβολικό το ποσό όμως θα μας βοηθήσει πάρα πολύ για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα περιστατικά».
ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων ο Φιλοζωικός έχει ξεκινήσει και το πρόγραμμα της εικονικής υιοθεσίας ζώου. Μας είπε σχετικά η αντιπρόεδρος του Ομίλου: «Έχουμε ξεκινήσει και τις εικονικές υιοθεσίες που πάνε πάρα πολύ καλά. Κάποιος μπορεί να υιοθετήσει ένα από τα ζωάκια μας εικονικά, με δέκα ευρώ το μήνα. Mπορεί να τo επισκέπτεται ή να το πηγαίνουμε εμείς επίσκεψη, να βγάζει φωτογραφίες και έτσι βοηθάει το Φιλοζωικό χωρίς να έχει το ζωάκι στο σπίτι».
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σχετικά με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας στις προσπάθειες του Φιλοζωικού η κ. Πεζώνη μας είπε: «Από το Δήμο υπάρχει βοήθεια, δεν μπορούμε να πούμε ότι σε σχέση με άλλους Δήμους δεν υπάρχει βοήθεια. Βοηθάει με τις στειρώσεις, βοηθάει με τις τροφές, έχει δώσει και το χώρο της προσωρινής φιλοξενίας. Υπάρχει βοήθεια αλλά το πρόβλημα είναι ότι όσο δεν σταματάνε να βγαίνουν αδέσποτα, τα οποία προέρχονται τώρα πια από τα δεσποζόμενα και όσο δεν γίνεται σωστά ο έλεγχος πια από το Δήμο, ό,τι και να κάνουμε θα είμαστε πνιγμένοι στα αδέσποτα. Κάθε γειτονιά είναι πνιγμένη στα αδέσποτα».

Κανέλλα Καλαποθαρέα, Πηνελόπη Δρακοπούλου, Χριστίνα Καντζιλιέρη με αγκαλιά τη Νταίζη, το τσιουάουα που βρέθηκε εγκαταλειμμένο και με σπασμένο πόδι στο κέντρο της Καλαμάτας και Κατερίνα Πεζώνη
Ειδικότερα για τους ελέγχους του Δήμου η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού σημείωσε: «Αυτός που βγάζει βόλτα το σκυλάκι του σίγουρα θα το έχει τσιπαρισμένο και δηλωμένο γιατί είναι φιλόζωος. Εκεί που χρειαζόμαστε τον έλεγχο είναι στα βαρελόσκυλα, είναι στα σκυλιά τα οποία μπορούν να πάνε προς εγκατάλειψη, είναι αυτά που δεν τα βλέπεις εύκολα στο δρόμο. Πρέπει να γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι και να γίνονται εκεί που πιθανά εγκαταλείπονται σκυλάκια. Δηλαδή ένας που ζει σε ένα διαμέρισμα στην Καλαμάτα και έχει το σκυλάκι του δεν θα το εγκαταλείψει εύκολα. Αυτό δεν είναι πιθανό αδέσποτο. Κάποιος όμως που το έχει εγκαταλειμμένο, δεν το φροντίζει, κάποια στιγμή είναι πολύ πιθανό θα το αφήσει στο δρόμο. Εκεί πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι».
ΣΚΥΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Όσον αφορά την απόφαση του Δήμου Καλαμάτας, για την απαγόρευση της βόλτας των σκύλων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας η κ. Πεζώνη σχολίασε: «Δεν είναι σωστή η απαγόρευση στο Πάρκο. Ξέρω ότι τα αδέσποτα πολλά φορές είναι ένα πρόβλημα, αλλά αν τα σκυλιά είναι με τα λουριά τους, αν μαζεύονται οι ακαθαρσίες, αν τηρούνται κάποιοι κανόνες, τότε και αυτά έχουν δικαίωμα να υπάρχουν.  Πάντως τα αδέσποτα δεν μπορεί κανείς να τα κρατήσει εκτός Πάρκου, γιατί μπαίνουν μόνα τους».
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας κάθε δύο μήνες βγάζει και το περιοδικοί «Φίλοι». Όπως μας είπε η αντιπρόεδρος του Ομίλου, «είναι ένα περιοδικό που διανέμεται δωρεάν και ασχολείται όχι μόνο με τα θέματα της φιλοζωίας αλλά και με άλλα θέματα όπως ο ρατσισμός, τα κοινωνικά προβλήματα. Είναι η φωνή μας, θέλουμε να πλησιάσουμε όλους, θέλουμε όλοι να έρθουν κοντά μας».
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας προσήλθε και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης αποτελούμενη από τη Ντίνα Αντωνάκου-Γκότση, την Τασιάννα Κροντήρη και την Αγγελική Τσόλκα. Οι δύο φορείς έχουν φιλικές σχέσεις και όσο μπορεί ο ένας συνδράμει τον άλλο στο έργο του.
Στ.Μ.

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης στην κοπή της πίτας του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας: Αγγελική Τσόλκα, Ντίνα Αντωνάκου-Γκότση, Τασιάννα Κροντήρη