Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 13:00

Καθαρόαιμοι σκύλοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στην Καλαμάτα

Παναγιώτης Πανταζόπουλος, Βασίλης Ανδριανόπουλος, Πόλα Κούλη Παναγιώτης Πανταζόπουλος, Βασίλης Ανδριανόπουλος, Πόλα Κούλη

ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ
Ξεκινά αύριο, Κυριακή, στην Καλαμάτα, η 11η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων, ένας διαγωνισμός που δεν έχει καμία σχέση με καλλιστεία αλλά αντίθετα αντανακλά την αγάπη του ανθρώπου προς τον πιο πιστό του σύντροφο. Η έκθεση θα γίνει στο πάρκινγκ του Νέδοντα και θα ξεκινήσει στις εννέα το πρωί.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και ο ταμίας του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας, Βασίλης Ανδριανόπουλος και Παναγιώτης Πανταζόπουλος αντίστοιχα, καθώς και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, Πόλα Κούλη, παρουσίασαν χθες, σε συνέντευξη τύπου, το πρόγραμμα του διαγωνισμού.
Όπως σημείωσε ο κ. Ανδριανόπουλος, παρά την κρίση, που περιορίζει τις μετακινήσεις λόγω του κόστους του ταξιδιού και της παραμονής, στην έκθεση θα λάβουν μέρος περίπου 120 καθαρόαιμοι σκύλοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τόνισε ότι είναι μια σημαντική διοργάνωση για την Καλαμάτα και μια ευκαιρία να προβληθεί τουριστικά.
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Καλαμάτας για τη συνεργασία του στην πραγματοποίηση της έκθεσης, ενώ σημείωσε ότι ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας είναι ο παλιότερος στην Ελλάδα.
Τέλος, παρατήρησε ότι στις εκθέσεις μορφολογίας εξετάζεται πόσο πιο κοντά είναι ένας σκύλος στο ιδανικό πρότυπο της φυλής στην οποία ανήκει και σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται πώς είναι κουρεμένος, αν είναι άγριος ή αν έχει κομμένα αυτιά και ουρά, κάτι άλλωστε που έχει απαγορευτεί.
Από την πλευρά της η Πόλα Κούλη απεύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να επισκεφθούν την έκθεση και να θαυμάσουν τους σκύλους, ενώ τόνισε ότι τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην περιοχή μας. Σημείωσε δε ότι η Επιτροπή Τουρισμού ετοιμάζει μια ατζέντα με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους φορείς όλο το χρόνο, ώστε να ενημερώνει γι’ αυτές τους επισκέπτες. Κάλεσε λοιπόν τους φορείς να απευθυνθούν στην Επιτροπή και να δηλώσουν την εκδήλωση που πραγματοποιούν κάθε χρόνο, ώστε να ενταχθεί στην ατζέντα.
Στ.Μ.