Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 18:51

Θα ανοίξει η Μονή Καλογραιών Καλαμάτας για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

Ούτε οι Ιταλοί ούτε και οι Γερμανοί κατακτητές είχαν τολμήσει να κλείσουν τη Μονή Καλογραιών Καλαμάτας, τόνισε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, και κάλεσε το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, να παρέμβει ώστε να ανοίξει το μοναστήρι για τους πιστούς τουλάχιστον τη Δευτέρα, ημέρα εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Μητροπολίτης έχει ήδη αποφασίσει το άνοιγμα του Μοναστηριού για τον εορτασμό και έχει ορίσει τον εφημέριο του ναού της Ανάληψης, Αθανάσιο Χατζή, να πάει και να τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό, την Κυριακή το απόγευμα και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την ημέρα του εορτασμού.
Σημειώνεται ότι το μοναστήρι είναι κλειστό εδώ και χρόνια, λόγω ποινής που έχει επιβάλει ο Μητροπολίτης στην κοινότητα των καλογραιών.
Ο δήμαρχος, απαντώντας στο κάλεσμα του Θόδωρου Μπρεδήμα, τόνισε ότι θα παρέμβει για το θέμα στον Μητροπολίτη, σημείωσε όμως πως δεν πρέπει να γίνεται στη δημοσιότητα συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Στ.Μ.