Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 11:01

“Μοντέρνοι καιροί” με ζωντανή μουσική

“Μοντέρνοι καιροί” με ζωντανή μουσική

Την υπέροχη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Μοντέρνοι καιροί» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Η προβολή θα έχει και ζωντανή μουσική από τη Δημοτική Φιλαρμονική...

«Οι Μοντέρνοι Καιροί, το συνταραχτικό και προφητικό αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν είναι μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. 


Κοινωνική κριτική, σουρεαλισμός, ανθρωπισμός και ψυχαγωγία συνυπάρχουν μοναδικά στην ταινία μαζί με υπέροχα ενορχηστρωμένες κωμικές σκηνές ανθολογίας. Οι Μοντέρνοι Καιροί θα αποτελέσουν την ευφυή και προφητική παρακαταθήκη του Τσάρλι Τσάπλιν πάνω στην παράνοια της σύγχρονης κοινωνίας και της τεχνολογικής προόδου, που παραμένει μέχρι σήμερα, τραγικά επίκαιρη. 

Στην υπόθεση, ο Τσάπλιν είναι ένας εργάτης φάμπρικας που προσπαθεί να συγχρονιστεί με τη γραμμή παραγωγής σφίγγοντας βίδες, ενώ το τυραννικό αφεντικό του παρακολουθεί το προσωπικό μέσα από μόνιτορ σαν άλλος «Μεγάλος Αδελφός».

Όταν συναντάει και ερωτεύεται μια ορφανή κοπέλα του δρόμου, οι δυο τους ονειρεύονται μια πιο όμορφη και ήρεμη ζωή μακριά από τον αστικό εφιάλτη της μοντέρνας βιομηχανικής κοινωνίας, όμως μια σειρά από ατυχή αστεία; περιστατικά τον καθιστούν διαρκώς παρεξηγημένο και κυνηγημένο.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας παρουσιάζουν την ταινία "Μοντέρνοι καιροί" του Charlie Chaplin, συνοδεία ζωντανής μουσικής, σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Θα ακουστούν τραγούδια από τον Νίκο Ζιάζιαρη και ορχηστρικά κομμάτια από ταινίες του Charlie Chaplin».
(Οι πληροφορίες είναι από το δελτίο Τύπου της Λέσχης).

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Προβολή με συνοδεία ζωντανής μουσικής
Comedy, Drama, Family | 1936 | USA | 87 ’
Σκηνοθεσία: Charles Chaplin
Παίζουν: Charles Chaplin, Paulette Goddard
21:30, Πνευματικό Κέντρο
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « “Ο Φιάκας” στο ΔΗΠΕΘΕΚ Ξεκινάμε απ’ την αρχή! »