Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 08:39

Η “Άνοιξη τον πλήκτρων” υποδέχεται τη Νέλλη Σεμιτέκολο

Την διακεκριμένη πιανίστρια, επί χρόνια καθηγήτρια και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, Νέλλη Σεμιτέκολο, φιλοξενεί σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου η «Άνοιξη των πλήκτρων» στην Καλαμάτα…

Η μουσική βραδιά θα δοθεί στις 9.00 στο Πνευματικό Κέντρο όπου η Νέλλη Σεμιτέκολο θα παρουσιάσει έργα όπως η Appassionata του Beethoven, τα Visions fugitives και η εμβληματική 3η Sonata του Prokofiev.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τη σειρά εκδηλώσεων «Άνοιξη των πλήκτρων» διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων των καλλιτεχνικών σχολών της «Φάρις».

Βιογραφικό
Η Νέλλη Σεμιτέκολο γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο (με καθηγήτριες τη Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη) απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της. Συνέχισε ανώτερες σπουδές πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον΄Ερικ Τεν-Μπεργκ, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με την Αλίς Πάσκους. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου, με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, στους Μουσικούς Αυγούστους του Ηρακλείου και στους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει πάρει μέρος στα Φεστιβάλ Αθήνας, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Πειραιά, Οχρίδας και Λευκάδας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και σε παραγωγές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει έργα Γρηγορίου, Καλομοίρη, Κουρουπού, Μικρούτσικου, Σκαλκώτα, Σφέτσα και Χρήστου. Σήμερα, διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Athenaeum.