Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 08:38

“Επάγγελμα πόρνη” στο ΔΗΠΕΘΕΚ

“Επάγγελμα πόρνη” στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Το έργο της Λιλής Ζωγράφου «Επάγγελμα πόρνη» έρχεται σήμερα, Σάββατο 28 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ολοκληρώνοντας τις μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι «Όψεις Πολιτισμού» αυτές τις μέρες στην πόλη…

Ιστορία πρώτη
Χούντα. Στη συγγραφέα απαγορεύεται να εξέλθει της χώρας λόγω πολιτικών πεποιθήσεων με πρόφαση τη μη άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας που αναγράφεται στο διαβατήριό της. Η Ζωγράφου πολεμώντας με χιούμορ το παράλογο καθεστώς, αλλάζει ιδιόγραφα το επάγγελμά της σε «Πόρνη - ελευθερίων ηθών» με συνέπειες τραγελαφικές.

Ιστορία δεύτερη
1973. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, παραμονές πρωτοχρονιάς, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες της απάνθρωπης συμπεριφοράς του προσωπικού, που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού. Η συγγραφέας, δεμένη στο κρεβάτι, πέφτει θύμα βιασμού από νυχτερινούς φύλακες. Εντούτοις δεν αποδυναμώνεται. Η τραυματική της εμπειρία την εξωθεί στην κατά μέτωπο σύγκρουση με τους ιθύνοντες και την καταγγελία της σαθρής λειτουργίας του νοσηλευτικού οργανισμού.

«Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας. Λιλή Ζωγράφου, 1978».

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτογραφίες - βίντεο: Αθηνά Λιάσκου
Παράσταση: Σάββατο 28 Απριλίου, ώρα 21.00
Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Βιβλιοπωλείο Όλα Χαρτί