Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 08:54

“Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης” στη Λέσχη

Τη θρυλική κωμωδία «Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 12 Ιουλίου…

«Ο βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης περνούν μέσα από ποικίλες περιπέτειες προς αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου. Με τη διαφορά πως οι πρωταγωνιστές είναι οι ιδρυτές της σύγχρονης παγκόσμιας κωμωδίας, οι ευφυείς Monty Python! Η ανεπανάληπτη εξάδα του σουρεαλισμού και της σοφής… χαζομάρας, βυσσοδομεί εναντίον των κακώς κειμένων της αστικής βρετανικής -και όχι μόνο- καθημερινότητας.

Δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα που να αφήνουν όρθιο ο Αρθούρος και η συνοδεία του. Από τους τίτλους αρχής έως και το απόλυτο φινάλε, η "φθήνια" της ταινίας γυρίζει σαν μπούμερανγκ στο θεατή γέλιο, σκέψη και απαράμιλλα ενσταντανέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους χαρακτηρισμένους ως Beatles του κινηματογράφου στήριξαν οικονομικά για την παραγωγή τέρατα της ροκ μουσικής όπως οι Pink Floyd, οι Led Zeppelin και οι Genesis. Η ταινία απολύτως δικαιολογημένα βρίσκεται -τουλάχιστον- στη δεκάδα κάθε λίστας με τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών».

 

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ - MONTY PYTHON AND THE HOLY GRAIL

Adventure, Comedy, Fantasy | 1975 | UK | 92'

Σκηνοθεσία: Terry Gilliam, Terry Jones

Παίζουν: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle

21:30 | Καφέ Σινέ, Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18