Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 13:11

«Το Τσόφλι» σε έκθεση Ζωγραφικής

Με αφορμή το βιβλίο της Βίκης Κοσμοπούλου, «Το τσόφλι, δώδεκα ζεύγη πεζών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, έξι καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κείμενα του βιβλίου και παρουσιάζουν τα έργα τους στο βιβλιοπωλείο Δημητριάδης (Αριστοδήμου 89)…

Η έκθεση ξεκινάει την Μ. Πέμπτη (25 Απριλίου) και ώρα 17:00.  Στις 26 & 27/4 θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :
Κλέμη Διαμαντοπούλου, Όλγα Λαθύρη, Δημήτρης Λάμπρου, Ιωάννα Μιχοπούλου, Δημήτρης Παππούς, Αικατερίνη Πουλιάση.
Η συγγραφέας θα βρίσκεται στο χώρο του βιβλιοπωλείου τη Μ. Παρασκευή 26 Απριλίου, τις ώρες 11:00-13:00, για να συνομιλήσει με αναγνώστες και να υπογράψει βιβλία.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Είκοσι τέσσερα πεζά. Δώδεκα ζεύγη σε διάλογο για την ανάγκη όσων βρίσκονται στο τσόφλι να επιστρέφουν στον χρόνο· να νιώσουν ασφάλεια, να διορθώσουν λάθη, να λυτρωθούν, να γιατρευτούν, να ερωτευτούν ξανά, να αλωθούν, να βρουν σημείο αναφοράς, την έμπνευση αλλά και την πρώτη σκέψη.  H κόρη και ο γαμπρός της Βενετίας, ο Βίκτορας κι ένας μοναχός, ο Παύλος Αναγνώστου και κάποιος ταξιδιώτης, η Ρενάτα Σκαρλάτου και η Άννα, τρεις συγγραφείς, ο Ξενοφών κι ένας «καμικάζι», η Δέσποινα κι ένα ζευγάρι, ο Άγγελος Ασλάνογλου και η Vicenta, ο Λάζαρος και μια ξενιτεμένη, μια «σταχτοπούτα» και η Μαρτίριο Άλμπα, όλοι ζητούν επανεκκίνηση. Κάτι αλλιώτικο όμως συμβαίνει με την Αντιγόνη και την Εύα. Πάντως ο Χρόνος δίνει σε όλους μια υπόσχεση.