Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 13:20

Η Αλεξία Μουζά στην «Άνοιξη των Πλήκτρων»

Η Αλεξία Μουζά στην «Άνοιξη των Πλήκτρων»

Tην εκρηκτική πιανίστα Αλεξία Μουζά φιλοξενεί η "Άνοιξη των Πλήκτρων" αυτήν την Κυριακή (12/05) σε ένα πρόγραμμα με έργα L.v.Beethoven, P.I.Tchaikovsky και S.Rachmaninoff...

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά συναυλία του κύκλου, που θα πραγματοποιηθεί, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 95).

Πιανίστρια με «καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια», σύμφωνα με τις κριτικές, η Αλεξία Μουζά κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου «Φίλων 2000». Είναι, επίσης, νικήτρια στους διεθνείς διαγωνισμούς: International Competition for Piano and Orchestra στο Cantú Ιταλίας, όπου κέρδισε και το βραβείο τύπου (2005), στον διαγωνισμό πιάνου «Γιώργος Θυμής» Θεσσαλονίκης (1ο βραβείο, 2008), στον διεθνή διαγωνισμό Val Tidone (2ο βραβείο, 2009). Πρόσφατα κέρδισε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Delia Steinberg (Μαδρίτη, 2015) και το 3ο βραβείο στον πιο γνωστό διαγωνισμό πιάνου της Ασίας, της πόλης Hamamatsu (Ιαπωνία, 2015). Τιμήθηκε, επίσης, με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών το 2015. 

Ο Κύκλος «Άνοιξη των πλήκτρων» είναι ένας κύκλος πιανιστικών - κυρίως- ρεσιτάλ που διοργανώνει για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, φέτος, η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του συλλόγου “Τέρψις”. 

Στόχος του κύκλου είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ου και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου έχει αναλάβει ο πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λουκάς Γεώργας. 

Γενική είσοδος 5 ευρώ.