Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 11:45

«Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα» στην Καλαμάτα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Το βιβλίο του Μελέτη Μελετόπουλου «Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα» (2017)  παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Καπόν, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στην Καλαμάτα, στο προαύλιο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" του Λυκείου των Ελληνίδων...

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αναστάσιος Μανδραπήλιας, δρ. Φιλοσοφίας και εκπαιδευτικός, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, δικηγόρος και δημοσιογράφος, καθώς και ο συγγραφέας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, που εκτυλίσσεται στην διάρκεια τριών αιώνων και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η ιστορία μιας πολεμικής οικογένειας, που ήρθε από την Ήπειρο με την στρατιά του Μοροζίνι, το 1685, εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες, πολέμησε σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας τους κατακτητές και συμμετείχε πρωταγωνιστικά στο έπος του ’21, σε στεριά και θάλασσα. Οταν η οικογένεια αυτή ενεπλάκη στην δολοφονία της Μπουμπουλίνας, οι γόνοι της μετανάστευσαν, λόγω της βεντέτας στην Λακωνία, όπου εξελίχθηκαν σε ισχυρούς γαιοκτήμονες με περιπετειώδη ζωή και μεγάλα πάθη. Παράλληλα, το βιβλίο παρακολουθεί τα μεγάλα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.