Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 02:49

“Γεωγραφία της μνήμης” / Πέτρος Θέμελης / Αρχαία Μεσσήνη

Το Σάββατο 21 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, “Γεωγραφία της μνήμης”. Το βιβλίο είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί νωρίτερα όμως η παρουσίαση αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών…

Η εκδήλωση θα γίνει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το βιβλίο «Γεωγραφία της μνήμης» 50 κείμενα, αποτελεί μία έκδοση του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τον Σύλλογο. 

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα μιλήσει για τον Πέτρο Θέμελη ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης. Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί Όλγα Αλεξανδροπούλου και Κώστας Χαλκιάς, ενώ ο θεατρολόγος και καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μιχαλόπουλος θα διαβάσει απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου που έχει κάνει ο διακεκριμένος νησιώτης ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος. 

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσική από τους: Γεωργία Τσολάκη στο βιολί, Έλλη Φιλίππου στο τσέλο, Γιάννης Μανωλακάκης στο κλαρινέτο.