Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 15:25

“Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… Λα Μοσκέτα”

“Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… Λα Μοσκέτα”

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας παρουσιάζεται την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 και 9 Ιουλίου, η παράσταση “Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… Λα Μοσκέτα”, μια διασκευή της κωμωδίας “Λα Μοσκέτα” του Ρουτζάντε, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, Γιάννη Μαργαρίτη, που είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης…

Παίζουν οι ηθοποιοί Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ζερόμ Καλούτα, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χριστός Νικολάου και Χρυσάνθη Δούζη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 12 ευρώ 8 ευρώ το μειωμένο. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2721082616.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το “Λα Μοσκέτα”, «μία από τις σημαντικότερες λαϊκές κωμωδίες του 16ου αιώνα ανεβαίνει φέτος το καλοκαίρι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Μία κωμωδία που κάτω από την επιφανειακή της αφέλεια και λαϊκότητα, μας μιλάει για την διαφθορά και την βία σαν βασικές και σταθερές παραμέτρους  μιας κοινωνίας σε παρακμή. Όσο για τον έρωτα, τίθεται και αυτός στην υπηρεσία των συμφερόντων”.

Η μετάφραση είναι του Κωστή Σκαλιώρα, το σκηνικό και τα κοστούμια της Carmencita Brojboiou, τα τραγούδια του Δημήτρη Οικονομάκη.