Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 02:16

“Λα Μοσκέτα” στο Χαρακοπιό

“Λα Μοσκέτα” στο Χαρακοπιό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  

Στο Χαρακοπιό παρουσιάζεται την Παρασκευή 26 Αυγούστου, από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, η καλοκαιρινή παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας “Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… Λα Μοσκέτα”, του Ρουτζάντε, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ…

Η παράσταση θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο στις εννιά το βράδυ.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, “πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες του 16ου αιώνα, τότε που σημειώθηκε η άνοδος του δυτικού πολιτισμού. Η σκηνοθεσία και διασκευή του έργου είναι του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας Γιάννη Μαργαρίτη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Καρμεντσίτα Μπροσμογιού, η εξαιρετική μετάφραση είναι του Κωστή Σκαλιώρα και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια είναι του Δημήτρη Οικονομάκη.  

Το έργο μας μεταφέρει στην εποχή που η άνοδος του φασισμού στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι αρχίζει να απλώνει μαύρα σύννεφα πάνω από όλη την Ευρώπη. Η φαινομενικά απλοϊκή ερωτική ιστορία του έργου και τα ιλαροτραγικά παθήματα των ηρώων, με την μεταφορά της εποχής αποκτούν μια διαφορετική διάσταση. Το χρήμα και ο ερωτικός πόθος ήταν τα δύο σημεία ανάμεσα στα οποία κινείται η ζωή των ηρώων. 

Στην θεατρική παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Αντιγόνη Δρακουλάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χρυσάνθη Δούζη, Χρίστος Νικολάου, Ζερόμ Καλούτα κ.α.”