Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 18:39

«Τετράκις εις θάνατον! Η δηλητηριάστρια της Μάνης» την Παρασκευή

«Τετράκις εις θάνατον! Η δηλητηριάστρια της Μάνης» την Παρασκευή

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΚΡΙΤΑΣ»

Μια ιστορία που συνεχίζει να συζητιέται στην περιοχή της Μάνης είναι το θέμα του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Γιαννουλέα, «Τετράκις εις θάνατον! Η δηλητηριάστρια της Μάνης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κύφαντα» και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα, στην αίθουσα τέχνης «Ακρίτας» (Ιστορικό Κέντρο, Αιπύτου 11), στις 7.30 το βράδυ…

Την παρουσίαση του βιβλίου έχουν διοργανώσει ο Πολιτιστικός Αντίλογος, το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι εκδόσεις «Κύφαντα».

Ομιλητές θα είναι οι:

Κώστας Δεληγιάννης, δημοσιογράφος

Δημήτρης Ηλιόπουλος, ζωγράφος

Γιάννης Θεοδωρακέας, αυτόπτης μάρτυς των γεγονότων

Χαιρετισμό θα κάνει η πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου.

Θα συντονίσει ο Ανδρέας Ζαγάκος, από τον Πολιτιστικό Αντίλογο.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει με την Γεωργία Ραντέλοβα και την κιθάρα της με δύο τραγούδια εκείνης της εποχής.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Αικατερίνη Δημητρέα, "η δηλητηριάστρια της Μάνης", όπως έχει καταγραφεί στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας, είναι η ηρωίδα του παρόντος μυθιστορήματος.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα κατά συρροή δολοφόνος και η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση, στις αρχές της δεκαετίας του '60, μονοπωλούσε τα δημοσιεύματα τόσο του τοπικού, όσο και του αθηναϊκού τύπου.

Ακόμα και σήμερα, εφημερίδες, sites και τηλεοπτικές εκπομπές ασχολούνται με τη "δηλητηριάστρια της Μάνης".

Στα πραγματικά γεγονότα, τα οποία ο συγγραφέας έζησε στα εφηβικά του χρόνια, υπεισέρχεται η μυθοπλασία.

Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη των θυμάτων της δηλητηριάστριας.

 

Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας γεννήθηκε στη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης το 1947. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.)

Εργογραφία:
Μυθιστορήματα: Κόκκινη Ομίχλη στο Κάστρο (Ατραπός, 2007, Δρόμων, 2018), Προφανής ένοχος (Ωκεανός, 2009), Γαλάζια κόμπρα (Δρόμων, 2014), Ζωές στην καταιγίδα (Δρόμων, 2016), Τετράκις εις θάνατον! (Κύφαντα, 2022).

Με τα διηγήματά του «Διακοπές στη Μάνη», στο Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα (Καστανιώτης, 2011), «Τρόμος στην Αρεόπολη», στο Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο (Τόπος, 2014), και «Μια φωνή από το παρελθόν», στο Μάνη Νουάρ (Δρόμων, 2022), συμμετείχε σε τρεις συλλογικούς τόμους της Ε.Λ.Σ.Α.Λ.

Με το διήγημά του «Η άγνωστη» συμμετείχε στον συλλογικό τόμο Αστυνομικές ιστορίες (24 γράμματα, 2020). Επίσης, διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες.