Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 12:40

Για την Κιάρα – A Chiara

Για την Κιάρα – A Chiara Για την Κιάρα – A Chiara

ΠΡΟΒΟΛΗ FILMHOUSE/ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με τη φετινή και βραβευμένη ταινία “Για την Κιάρα – A Chiara”, του Χονάς Καρπινιάνο, συνεχίζονται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, οι προβολές της Filmhouse/Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας…

Η προβολή θα ξεκινήσει στις εννιά το βράδυ, με είσοδο 5 ευρώ και με ελεύθερη είσοδο για τους νέους κάτω των 18 ετών. 

Η ταινία

Για την Κιάρα – A Chiara

Drama | K-15 | 2022 | It | 121΄

Σκηνοθεσία: Jonas Carpignano

Παίζουν: Swamy Rotolo, Pio Amato, Koudous Seihon

21:00 | Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Όλα αλλάζουν για τη 15χρονη Κιάρα, όταν ένα πρωί ο πατέρας της εξαφανίζεται απροειδοποίητα. Μαθαίνοντας πως καταζητείται ως μέλος της καλαβρέζικης μαφίας, αποφασίζει να ξεκινήσει μόνη της την αναζήτησή του για να μάθει την αλήθεια.

Η ιταλική ταινία «Για την Κιάρα» τοποθετείται στην Καλαβρία του ιταλικού νότου και ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του σκηνοθέτη Χονάς Καρπινιάνο για την Καλαβρία, μετά τους μετέωρους πρόσφυγες του «Mediterranea» και τον μικρό Ρομά του «A Ciambra».

Ο Καρπινιάνο στη μεγάλη παράδοση του ιταλικού νεορεαλισμού χτίζει με μεθοδολογική, κοινωνιολογική και δραματουργική ακρίβεια ένα συγκλονιστικό πορτρέτο ενηλικίωσης και γυναικείας χειραφέτησης που περνά μέσα από καθοριστικά ηθικά διλήμματα, μέσα σε ένα ασφυκτικό οικογενειακό όσο και κοινωνικό περιβάλλον. Το «Για την Κιάρα», έχει μια γοητευτική ενέργεια που ξεχειλίζει, μια ζεστασιά κι εγγύτητα με τις προσωπικές στιγμές των ηρώων του, μια πρωταγωνίστρια φυσική και άμεση.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Europa Cinemas Label. Απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ζυρίχης, Βραβείο Ερμηνείας για την πρωτοεμφανιζόμενη πρωταγωνίστρια Σουάμι Ρότολο και Βραβείο Κριτικών στο Φεστιβάλ Les Arcs, Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καΐρου και ήταν υποψήφια για τρία βραβεία (ανάμεσα τους και για Καλύτερη Ταινία) στα αμερικάνικα Independent Spirits Awards.

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse