Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 15:32

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Παραμυθιού Καλαμάτας: “Κι αν έχει η αγάπη βάσανα, έχει και νοστιμάδα”

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Παραμυθιού Καλαμάτας: “Κι αν έχει η αγάπη βάσανα, έχει και νοστιμάδα”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ανοίγει η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας “σΤης Ελιάς το Δάκρυ”, στις εννιά το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, στο studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με την αφήγηση για ενήλικο κοινό και εφήβους από 11 χρονών και πάνω του παραμυθιού “Κι αν έχει η αγάπη βάσανα, έχει και νοστιμάδα”. Αφηγήτρια η Νάγια Οικονομοπούλου, μουσική Μαρία Γεωργοπούλου. Γενική είσοδος 5 ευρώ. 

Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται την Παρασκευή, από τις πέντε το απόγευμα, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. 

Η Φάρις, η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου, που έχει την ευθύνη για το Φεστιβάλ, σημειώνει μεταξύ άλλων: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την Μαρία Παναγιωτοπούλου που με τις λαϊκές της δημιουργίες αγκαλιάζει την φωλιά των παραμυθιών και συντροφεύει τους παραμυθάδες και τις ιστορίες τους καθώς και τους ευγενικούς χορηγούς μας:

Το Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης παιδιών "Παράθυρο στον Ήλιο".

Το Κέντρο εκπαίδευσης "Brainobrain" Καλαμάτας.

Τον Χώρο δημιουργίας και έκφρασης "Φτου και Βγαίνω" και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Η Νάγια Οικονομοπούλου αποφοίτησε από τον διετή κύκλο εκπαίδευσης της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και έχει μαθητεύσει δίπλα σε σημαντικούς αφηγητές όπως η Αγνή Στρουμπούλη, η Λίλη Λαμπρέλη, ο Στέλιος Πελασγός, ο Henri Gougaud, ο Jihad Darwiche κ.α. Από το 2012 αφηγείται σε ενήλικο και παιδικό κοινό σε μικρές θεατρικές σκηνές, μουσεία, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού, σχολεία και φεστιβάλ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Αφηγητών – Ιστορητών Ελλάδος (Σ.ΕΠ.Α.Ι.Ε.). Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ( Αθήνα, Κιάτο, Ναύπλιο, Βέροια, Τρίκαλα, Λέσβο, Χίο, Αίγιο κ.α)

Η Μαρία Γεωργοπούλου είναι καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτρια. Εργάζεται στους τομείς της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης ως Συντονίστρια μουσικοκινητικών παιχνιδιών. Επίσης, ασχολείται με την σύνθεση τραγουδιών και πρωτότυπης μουσικής στο πλαίσιο διαδραστικών βιβλιοπαρουσιάσεων και παιδαγωγικών παιχνιδιών βιωματικού χαρακτήρα για νήπια από 6 μηνών και για παιδιά, με στόχο την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την επαφή τους με τους μαγικούς κόσμους των λαϊκών παραμυθιών και των λογοτεχνικών ιστοριών”.