Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 19:59

Η όπερα «Μποέμ» στην Αρχαία Μεσσήνη Παρασκευή και Σάββατο

Σάκης Θεοδωρόπουλος, Σταύρος Μπένος, Στάθης Αναστασόπουλος, Μύρων Μιχαηλίδης και Γιώργος Δαβίλλας Σάκης Θεοδωρόπουλος, Σταύρος Μπένος, Στάθης Αναστασόπουλος, Μύρων Μιχαηλίδης και Γιώργος Δαβίλλας

ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Στο χάρτη με τα κορυφαία μνημεία της χώρας, που φιλοξενούν σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μπαίνει η Αρχαία Μεσσήνη, στο Εκκλησιαστήριο της οποίας θα ανέβει την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ η «Μποέμ» του Τζιάκομο Πουτσίνι, από την Όπερα της Βαλίτσας, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Διαζώματος, Σταύρος Μπένος, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής, Μύρων Μιχαηλίδης, και ο πρόεδρος του δημοτικού νομικού προσώπου Αρχαία Μεσσήνη, Γιώργος Δαβίλλας, έδωσαν συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση και κάλεσαν τον κόσμο να μη χάσει την ευκαιρία να ζήσει τη μοναδική εμπειρία παρακολούθησης της όπερας, σε αυτόν τον ιδιαίτερο και σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Αρχαία Μεσσήνη αναδεικνύεται σε χώρο παρουσίασης υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ επιπλέον σημείωσε πως ο αρχαιολογικός χώρος προβάλλεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το οποίο κυκλοφορεί σε 60.000 αντίτυπα, κάτι που αποτελεί τεράστια διαφήμιση.
Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Λυρικής συνεχάρη το δήμαρχο Μεσσήνης και τον πρόεδρο του νομικού προσώπου Αρχαία Μεσσήνη για τις προσπάθειές τους και το έργο τους, σημειώνοντας ότι ο φορέας που εκπροσωπεί έχει τεράστια προσφορά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης. Αναφέρθηκε επίσης στο Σταύρο Μπένο, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά του στην πολιτική ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ενώ μίλησε και για τον Καλαματιανό βαρύτονο, Δημήτρη Πλατανιά, τονίζοντας ότι σήμερα είναι ο πιο σπουδαίος Έλληνας λυρικός καλλιτέχνης.
Ο Σταύρος Μπένος επεσήμανε ότι ο ερχομός της Λυρικής Σκηνής στην Αρχαία Μεσσήνη είναι ένα κορυφαίο γεγονός, γιατί για πρώτη φορά ο σημαντικότερος πολιτιστικός φορέας της χώρας πηγαίνει στην περιφέρεια. Αυτό το γεγονός, σχολίασε, έρχεται να προστεθεί σε άλλες σπουδαίες πρωτιές που έχει η περιοχή, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, η ίδρυση του ΔΗΠΕΘΕΚ, η ίδρυση της ΔΕΠΑΚ. Αναφέρθηκε επίσης στο δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, τονίζοντας ότι αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, γιατί είναι δημιουργικός και αποδεικνύεται «ρέκτης του πολιτισμού», ενώ είχε δώσει την εντύπωση του τεχνοκράτη. Επίσης, έκανε εγκωμιαστική αναφορά στο Γιώργο Δαβίλλα.
Ο Μύρων Μιχαηλίδης μίλησε για την παράσταση, ενώ ο Γιώργος Δαβίλλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αρχαία Μεσσήνη αναβιώνει.
Σημειώνεται ότι εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας καθημερινά, από 10.00 έως 13.00 και από 18.00 έως 21.00, καθώς και στο ΚΕΠ του Δήμου Μεσσήνης τις εργάσιμες ώρες. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.
Στ.Μ.