Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 18:40

Θεαματική αναδίπλωση του δημάρχου για τη μαρίνα στον προλιμένα!

Από τη σύσκεψη του 2009 στο υπουργείο Ναυτιλίας για το master plan Από τη σύσκεψη του 2009 στο υπουργείο Ναυτιλίας για το master plan

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ MASTER 
PLAN AKOMA» ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ!

Σε μια αναδίπλωση, την οποία θα ζήλευαν και οι μετρ του είδους, που ιδίως στον πολιτικό χώρο πλεονάζουν τελευταία, προέβη το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για το σχέδιο δημιουργίας μαρίνας στον προλιμένα.

Ο δήμαρχος είπε ουσιαστικά ότι κανείς δεν γνωρίζει το σχεδιασμό, το τι περιλαμβάνει το «master plan» για το λιμάνι και άρα δεν έχουν κανένα νόημα οι διαμαρτυρίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου κατά της τσιμεντοποίησης της αμμουδιάς στον προλιμένα, προκειμένου να δημιουργηθεί μαρίνα, που φυσικά θα είναι ιδιωτική.
Ο κ. Νίκας δήλωσε κατηγορηματικά ότι κανείς δεν γνωρίζει τι λέει το «master plan», ότι αυτό θα έρθει στο Δήμο στο τέλος του μήνα και τότε θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο.
Ωστόσο, ο ίδιος ο δήμαρχος πριν από ένα μήνα ανακοίνωσε το σχεδιασμό του υπουργείου για τη δημιουργία της μαρίνας και μάλιστα δεν είχε τοποθετηθεί αρνητικά, αντίθετα είχε πει πως ο Δήμος δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι σε αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, ιδίως στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.
Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Νίκας πριν από δύο ολόκληρα χρόνια, στις 23 Ιουλίου, είχε ανακοινώσει ότι το «master plan» ολοκληρώθηκε και είχε εκφράσει την ικανοποίησή του επειδή έγιναν δεκτές οι προτάσεις του Δήμου! Είναι χαρακτηριστικό το δελτίο Τύπου που είχε βγει τότε από το Δήμο: «Παρουσιάστηκε χθες στο κτίριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στον Πειραιά, το master plan του Λιμένος Καλαμάτας, από τη διευθύντρια της Δ4 Διεύθυνσης και τους μελετητές. Οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας (νομάρχης, πρόεδρος Επιμελητηρίου, κλπ) έμειναν ευχαριστημένοι από τη σοβαρότητα της μελέτης. Ευχαριστημένος δήλωσε και ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, αφού σε γενικές γραμμές έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής αρχής. Έτσι, μακροπρόθεσμα, πρέπει να κατασκευαστεί νέο εμπορικό Λιμάνι δυτικότερα (πρόβλεψη Γ.Π.Σ.), ενώ το υπάρχον να έχει χαρακτήρα τουριστικό, αναψυχής κλπ. Άμεσα όμως πρέπει να γίνουν τα έργα που προτείνονται και η τακτοποίηση του λιμανιού, ώστε να εξαλειφθεί η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση. Βέβαια, από το Master Plan μέχρι την κατασκευή των έργων υπάρχει πολύς δρόμος. Απαιτούνται ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το σύνολο των έργων, οριστικές μελέτες και πάνω από όλα χρήματα (32 έως 36 εκατομμύρια ευρώ)».
Ο δήμαρχος σήμερα πέρασε και στην αντεπίθεση απέναντι σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν φέρνει σε δημόσια συζήτηση το θέμα του λιμανιού και της μαρίνας, καλώντας τους «να μην παριστάνουν τους προστάτες της Παραλίας και της πόλης»!
Στο πλαίσιο της αναδίπλωσής του, ο κ. Νίκας σημείωσε πως μόλις δημοσιοποιηθεί το «master plan», ο δήμος θα πάρει θέση «που θα συμπορεύεται με την κοινή αντίληψη. Δεν θέλει κανείς να πάει κόντρα στον κόσμο. Πρέπει όμως ταυτόχρονα να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη».
Στ.Μ.