Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 18:42

Εξώδικο για το Παραδείσια - Τσακώνα έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Εξώδικο για το Παραδείσια - Τσακώνα έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ Ο 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Εξώδικη διαμαρτυρία έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, που ζητάει να παραδοθεί άμεσα ο αυτοκινητόδρομος Παραδεισίων - Τσακώνας, διαφορετικά καλεί τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο Καλαμάτας να ηγηθούν, σε πέντε ημέρες από σήμερα, επιχείρησης απομάκρυνσης των εμποδίων για την άμεση χρήση του δρόμου.

Το εξώδικο απευθύνεται στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην ανάδοχο κοινοπραξία (Alpine Bau - Τέρνα), ενώ κοινοποιείται στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και στον δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.
Ο Κώστας Μαργέλης τολμά να πιέσει για την παράδοση του δρόμου, όπως διστάζουν να κάνουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του τόπου, μη παραλείποντας να αναφερθεί στις ευθύνες της δικαιοσύνης, η οποία δεν τιμώρησε κανέναν για την κατάρρευση του δρόμου στην Τσακώνα πριν από δέκα χρόνια.
Στο εξώδικο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου γράφει: «Δυστυχώς, με μεγάλη μου έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι η παράδοση στην κυκλοφορία της παράκαμψης του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια – Τσακώνα, η κατασκευή της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί, μετατίθεται για το μέλλον (έχουν συμβεί και άλλες τέτοιες χρονικές μεταθέσεις), αφού το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε κατά πλειοψηφία τη συμπληρωματική σύμβαση, η οποία αφορά την παράκαμψη της γέφυρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Το έργο αυτό είναι το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας».
Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανεχθούν πλέον τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και την απομόνωση τους. Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν αντέχουν άλλο την ταλαιπωρία. Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν αντέχουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της κυκλοφορίας τους στον παλαιό δρόμο.
Είναι μη ανεκτό από όλους μας και ενώ ουσιαστικά το έργο της παράκαμψης έχει ολοκληρωθεί, να μην παραδίδεται αυτή άμεσα σε κυκλοφορία, με συνέπεια να γίνονται ατυχήματα που κοστίζουν ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της. Πρέπει ενώπιον της ανάγκης αμέσου παραδόσεως του εν λόγω δρόμου, που είναι θέμα υψίστου δημοσίου συμφέροντος, αφού αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο στην περιοχή μας και καθημερινώς σχεδόν, η χρήση του παλαιού δρόμου, είναι αιτία προκλήσεως ατυχημάτων, να ξεπεράσει τα όποια «τυπικά  εμπόδια», να αντιληφθεί την ουσία και τη χρησιμότητα του έργου και να εγκρίνει τη συμπληρωματική σύμβαση για την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης.
Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να συμβάλει στην καθυστέρηση των έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη. Άλλωστε δυστυχώς, η Δικαιοσύνη μέχρι σήμερα «δε μίλησε» εξ’ όσων γνωρίζω και ουδείς έχει τιμωρηθεί για το ουσιαστικό όνειδος της κατολισθήσεως του παλαιού δρόμου. Είναι βέβαιο, ότι η τυχόν τιμωρία των όποιων υπευθύνων για την εν λόγω κατολίσθηση του παλαιού δρόμου, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά και προληπτικά στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Εκτός αν κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για την εν λόγω κατολίσθηση του παλαιού δρόμου…
Η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Πρέπει να παραδώσει άμεσα το έργο και να διασκεδάσει το φόβο της πως αν προβεί σε άμεση παράδοση του έργου, δε θα πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Πρέπει να σκεφτεί και να υπολογίσει σοβαρά τις ευθύνες της για την ταλαιπωρία και τα ατυχήματα που συμβαίνουν από τη χρήση του παλαιού δρόμου. Πρέπει να προβεί σε άμεση παράδοση του έργου και φυσικά να συνεχίσει μετά τις όποιες οικονομικές διεκδικήσεις της κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό που συμβαίνει με το έργο αυτό δεν έχει προηγούμενο.
Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Εάν ο δρόμος δεν παραδοθεί άμεσα, το αργότερο εντός πέντε (5) ημερών, θα πρέπει, όλοι οι Μεσσήνιοι, με μπροστάρηδες τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Καλαμάτας, να επιδιώξουμε με έργα, έστω την προσωρινή παράδοση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, ανοίγοντας τα εμπόδια και αρχίζοντας να κυκλοφορούμε στο τμήμα αυτό».