Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 16:15

Οξείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Χρυσή Αυγή

Οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής Οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ανέβηκε το θερμόμετρο το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την υποστήριξη του Δήμου προς τα κόμματα, σχετικά με την τέλεση των προεκλογικών τους εκδηλώσεων. Οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτήρισαν τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής ως φασίστες και νεοναζί, ενώ εκείνοι απάντησαν χαρακτηρίζοντάς τους «αλήτες» και κατηγορώντας τους «άντε να πάρετε το μισθό σας από την αμερικανική πρεσβεία»!

Όταν ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, ξεκίνησε να καταγράφει ποια κόμματα εκπροσωπούνται στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Χρηστίνα Λαδά, κατήγγειλε την παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, είπε ότι τα μέλη της «χτυπούν αγωνιστές της αριστεράς», ενώ μετά αποχώρησε με τους συντρόφους της.
Από τη Χρυσή Αυγή απάντησε ο Λυκούργος Αλευράς, που χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλήτες, ενώ λίγο αργότερα μίλησε για «τραμπουκισμούς», τόνισε ότι κάποιοι έχουν κλέψει δύο φορές την πινακίδα της Χρυσής Αυγής από τα γραφεία της, ενώ έκανε την πρόβλεψη ότι και το κιόσκι που θα στήσει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία, κάποιοι θα επιχειρήσουν να το πυρπολήσουν.
Κατά τα άλλα, η συζήτηση εξελίχθηκε σε ήρεμους τόνους. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων τόνισαν ότι δε θα κάνουν δαπανηρές προεκλογικές συγκεντρώσεις, δε θα κολλήσουν αφίσες, δε θα προκαλέσουν ηχορρύπανση.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι ο Δήμος δε θα κατεβάσει αφίσες που θα βάλουν τα κόμματα, ούτε πανό, ζήτησε ωστόσο να υπάρξει σεβασμός στην αισθητική της πόλης.
Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής δε συμμετείχαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα μικρότερα κόμματα.
Στ.Μ.