Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 16:53

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη μεταχείριση της Χρυσής Αυγής από το Δήμο Καλαμάτας

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη μεταχείριση της Χρυσής Αυγής από το Δήμο Καλαμάτας

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ 
ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟ

Τη διαμαρτυρία της προς τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας, για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές, διατυπώνει η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη της οποίας είχαν θερμό λεκτικό διαπληκτισμό το μεσημέρι στο Δημαρχείο με μέλη του συγκεκριμένου κόμματος.

Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνονται σχετικά τα εξής: «Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν το θράσος να ζητάνε χώρο για εκλογικό περίπτερο στην Καλαμάτα. 
Ο δημοκρατικός λαός της Καλαμάτας γνωρίζει καλά τι σημαίνει φασισμός. Γνωρίζει, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή σήμερα εξυπηρετώντας τις δυνάμεις της Τρόικας και του μαύρου μετώπου, αξιοποιείται για την εφαρμογή της βασικής γραμμής τους, που είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φτώχεια και η ανεργία, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Αποτελεί δε τη σιδερένια γροθιά της εξουσίας ενάντια στους αγώνες του λαού.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του δήμου που τους αντιμετώπισε ισότιμα σαν μία ακόμα πολιτική δύναμη και όχι σαν αυτό που είναι, μια εγκληματική οργάνωση και τους παραχωρεί μάλιστα και χώρο.
Η Καλαμάτα δεν ξεχνά τα εγκλήματα των ναζί και των δοσιλόγων συνεργατών τους. Αποτελεί πρόκληση να βλέπουμε τους απογόνους των γερμανοτσολιάδων, τους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας να εμφανίζονται στις πλατείες και στα χωριά μας και να το παίζουν «αντιμνημονιακοί». Δεν θα παγιδευτούμε στις δημαγωγίες τους στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν «φιλολαϊκό» πρόσωπο και να εκμεταλλευτούν την απελπισία και την απόγνωση που νιώθει ο κόσμος.
Η απάντηση του κόσμου της δουλειάς είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η αλληλεγγύη στον εργαζόμενο, στον άνεργο, στο μετανάστη, στο συνταξιούχο, στον απεργό, στο νεόφτωχο της κρίσης. Έξω οι φασίστες από την Καλαμάτα και απ' όλες τις γειτονιές».