Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 19:52

Είναι ευκαιρία να πεζοδρομηθεί τώρα η Αριστομένους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤ. ΜΠΕΧΡΑΚΗ
Να πεζοδρομηθεί τώρα, στο πλαίσιο των έργων για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, η οδός Αριστομένους, προτείνουν το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών και ο επικεφαλής του, Σταμάτης Μπεχράκης. Η Αριστομένους από το πρωί έχει κλείσει, στο τμήμα από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι την Πολυχάρους, για την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων, έργο που εντάσσεται στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.

Ο Σταμάτης Μπεχράκης, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι, τόνισε ότι η πεζοδρόμηση της Αριστομένους δεν είναι απλά μια ιδέα και πρόταση, αλλά κάτι που προβλέπεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο αποτελεί νόμο του κράτους.
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η πεζοδρόμηση αυτή θα έδινε άλλη ώθηση στην εμπορική κίνηση και θα τόνωνε την κοινωνική δραστηριότητα, όπως υπογράμμισε ότι συνέβη με την πεζοδρόμηση του τμήματος από την 23ης Μαρτίου μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σημειώνεται ότι από το πρωί, που έκλεισε η Αριστομένους για τα έργα της ανάπλασης, η κίνηση διεξάγεται από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού, που έχει αντιδρομηθεί, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, γεγονός που φανερώνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Αριστομένους δεν εξυπηρετεί πλέον καμία σοβαρή κυκλοφοριακή ανάγκη. Ο επικεφαλής του «Δικτύου» υπογράμμισε ότι είναι ευκαιρία να γίνει τώρα η πεζοδρόμηση, δεδομένου ότι ο δρόμος θα σκαφτεί για να περάσει ο αγωγός των ομβρίων.
Επιπλέον, ο Σταμάτης Μπεχράκης ζήτησε να αντικατασταθούν τα πλατάνια από την όψη του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, διότι πρόκειται για διατηρητέα κτήρια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας, η θέα των οποίων δεν πρέπει να καλυφθεί από τους όγκους των δέντρων.
Στ.Μ.