Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 22:21

“Λοκντάουν” στην Αττική για τη νεροποντή

Δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή στην Αττική οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία, λόγω της νεροποντής και για την αποτροπή ακόμη σοβαρότερων προβλημάτων από αυτά που προκάλεσε σήμερα. Επίσης τη νύχτα, που αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, απογορεύτηκε η κίνηση ι.χ. αυτοκινήτων και μέσων συγκοινωνίας. Αυτά ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης…

Ο υπουργός σημείωσε ότι τη νύχτα αναμένεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα το διάστημα μεταξύ 3 με 6 το πρωί. Πρόσθεσε ότι ακολούθως το καιρικό φαινόμενο θα κινηθεί προς την Εύβοια και τη Χαλκιδική, ενώ στη συνέχεια υπάρχει σοβαρή περίπτωση να επηρεαστούν τα νησιά της Σάμου και της Ικαρίας. 

Συγκεκριμένα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός είναι:

-Απαγόρευση της διεύλευσης ΙΧ και μέσων μαζικής μεταφοράς από τον Κηφισό και την παραλιακή, από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής.

-Την Παρασκευή στην Αττική θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες με εξαίρεση όσες συμμετέχουν στη διαχείριση της έκτακτης καιρικής κατάστασης αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

-Στην Αττική ενθαρρύνεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

-Κλειστά θα είναι τα σχολεία εκτός από την Αττική και στη Χαλκιδική, στην Εύβοια, τη Σάμο, την Ικαρία και την Κέρκυρα. Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.