Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 18:30

Tips για να κάνεις πιο ελκυστική την ιστοσελίδα σου!

Tips για να κάνεις πιο ελκυστική την ιστοσελίδα σου!

Είτε διαθέτεις μια ιστοσελίδα, είτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απαραίτητο να έχεις μια εύχρηστη και φιλική σελίδα προς τους χρήστες. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, τα e-shops και τα blogs. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια σελίδα με εύχρηστο περιεχόμενο τόσο για τις μηχανές αναζήτησης όπως και για τους χρήστες αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν πολύ.

 

  • Εύκολη περιήγηση

Κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας θα πρέπει να φροντίσεις, σε συνεννόηση με τους προγραμματιστές που ανέλαβαν την ιστοσελίδα σου να δημιουργήσεις ένα menu ώστε να μπορεί να περιηγηθεί ο χρήστης με ευκολία όταν αναζητάει κάτι που τον ενδιαφέρει. Η επιλογή φίλτρων και ένα πεδίο αναζήτησης θα βοηθήσει επίσης όποιον επισκέπτεται την ιστοσελίδα να βρει το προϊόν ή την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει.

 

  • Πλούσιο περιεχόμενο

Ένα καλό και ποιοτικό περιεχόμενο θα κάνει ακόμη πιο ελκυστική την ιστοσελίδα σου τόσο στους χρήστες όπως και στις μηχανές αναζήτησης. Η περιγραφή των προϊόντων και των υπηρεσιών θα βοηθήσει τους χρήστες ώστε να διαμορφώσουν μια άποψη για εσάς και να μετατραπούν πολύ σύντομα σε πελάτες. Επιπλέον, ο χρόνος παραμονής ενός χρήστη στην ιστοσελίδα υποδηλώνει στις μηχανές αναζήτησης το ποιοτικό περιεχόμενο με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η σελίδα πολύ ψηλά στα αποτελέσματα.

 

  • Επένδυσε στο SEO

Αν θέλεις η σελίδα σου να βρίσκεται στα πρώτα αποτελέσματα της Google μπορείς να απευθυνθείς σε ένα digital agency. Το SEO βγαίνει από το ακρωνύμιο Search Engine Optimization και ουσιαστικά αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μια ιστοσελίδα μέσα από αρκετές τεχνικές μπορεί να βελτιστοποιηθεί ως προς τις μηχανές αναζήτησης και πολύ σύντομα να φτάσει στα πρώτα αποτελέσματα της Google. Επειδή είναι μια υπηρεσία με αρκετά εξειδικευμένες γνώσεις ιδανικά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα γραφείο digital marketing.

 

  • Φωτογραφικό υλικό

Όποιο και αν είναι το περιεχόμενο της σελίδας σου, θα πρέπει να φροντίζεις να έχεις πλούσιο φωτογραφικό υλικό με καλή ανάλυση τόσο σε κινητά καθώς επίσης και σε desktop. Πολλοί χρήστες όταν αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο, επιλέγουν να δουν φωτογραφίες για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν σημαντικά την επισκεψιμότητα στην σελίδα σου. Φρόντισε να έχεις καλή ανάλυση και λεπτομερείς φωτογραφίες που θα βοηθήσουν τους χρήστες της ιστοσελίδας.

 

Πολλά από τα παραπάνω θα χρειαστούν εξειδικευμένες γνώσεις ή την συμβολή επαγγελματιών. Είτε σκέφτεσαι να κατασκευάσεις μια σελίδα από την αρχή είτε σκέφτεσαι να κάνεις μικρές διορθώσεις στην υπάρχουσα σελίδα, τα παραπάνω θα βοηθήσουν σημαντικά στο να είναι ελκυστική η σελίδα σου στους χρήστες. Μέσω τεχνικών Google SEO, μια παρουσία στα social media και με τις διαφημίσεις μπορείς να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.