Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 21:05

Κερδίζουν χρόνο ενώ μας κλέβουν τη ζωή

Κερδίζουν χρόνο ενώ μας κλέβουν τη ζωή

Του Παναγιώτη Κάτσαρη, μέλους 
Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μεσσηνίας

Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, καθησυχάζοντας ταυτόχρονα το λαό ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα εντός του 2012. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι εφαρμόζονται ήδη με καταστροφικές συνέπειες τα αντιλαϊκά μέτρα του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, ενώ προετοιμάζεται η τελική κατάληξη των μέτρων ύψους 11,5 και πλέον δισ. ευρώ, με βασικό στοιχείο την προώθηση του μαζικού ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου μέσω ιδιωτικοποιήσεων.

Στην ουσία, αν δεν ήταν οι ντόπιοι και ξένοι καρχαρίες που ξερογλύφονται για να κατασπαράξουν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία, θα μας είχαν ήδη χρεοκοπήσει και με τη βούλα, αφού ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει και εξαθλιωθεί. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Είναι φανερό ότι προετοιμάζονται νέα μέτρα, ένα νέο «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα, ένα μνημόνιο 3 για την ολοκληρωτική σύνθλιψη εργαζομένων και ανέργων.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, έχοντας αποδεχθεί πλήρως τις επιταγές κεφαλαίου – ΕΕ και ΔΝΤ, έχοντας μετατρέψει το μνημόνιο σε «συνταγματική εντολή», όχι μόνο ξέχασε την επομένη κιόλας των εκλογών τις ψεύτικες υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά προωθεί και μια αδυσώπητη επίθεση κατά του λαού. Η απάντηση όμως σε όλους αυτούς θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, από ένα κίνημα αποφασισμένο να νικήσει και να ανατρέψει την επίθεση του μαύρου κυβερνητικού και Ευρωπαϊκού μετώπου, από μια Αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Μια αριστερά που μπορεί και πρέπει να εμπνεύσει το λαό για να αγωνιστεί και να νικήσει.