Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 13:57

Για τα "παζάρια" για τις έμμισθες θέσεις και τη στάση απέναντι στην παράταξη “του υπόδικου πρώην βουλευτή της ΧΑ”

Τάσος Νιάρχος και Δημήτρης Οικονομάκος, από τη Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας Τάσος Νιάρχος και Δημήτρης Οικονομάκος, από τη Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Τη Δευτέρα 30/09 θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο. Πρώτο θέμα είναι η πλήρωση των νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας (Φάρις, Αθλητικός Φορέας, ΔΕΥΑΚ, κ.λπ.) όπου θέσεις καταλαμβάνουν η πλειοψηφία και οι μειοψηφίες. Επειδή πολλά ακούγονται για θέσεις (κυρίως τις έμμισθες), παζάρια, συνεργασίες κ.α καλό είναι κάθε παράταξη να ξεκαθαρίσει τη στάση της δημόσια και καθαρά...

Αν κάποια παράταξη πάρει θέση ευθύνης (σε οποιαδήποτε πόστο) σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή αυτομάτως θεωρείται και δημοτική αρχή, ασκεί διοίκηση από θέση εξουσίας. Όλα τα άλλα είναι γελοιότητες, ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς που λέει ο λαός. Δεν μπορείς να ασκείς διοίκηση και ταυτόχρονα να κάνεις και τον έλεγχο στην διοίκηση.

Η θέση μας είναι ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να πάρουν τις θέσεις που τους αναλογούν αντιπροσωπευτικά-αναλογικά και όχι να τις πάρουν μόνο οι πρώτες. Παρά τις εκτρωματικές «διορθώσεις του Κλεισθένη» μπορεί να υπάρξει, μια αναλογική αντιπροσώπευση των παρατάξεων για να έχουν όλοι δικαίωμα λόγου και ψήφου.

Βασικότερο όλων είναι όμως τι στάση θα κρατήσει η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απέναντι στην ακροδεξιά παράταξη και τον υπόδικo πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Οι κουβεντούλες και οι συνεννοήσεις δίνουν και παίρνουν, με τον πρόσφατα καταδικασθέντα σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος δημοτικού συμβούλου Αθήνας.

Ο Ναζί δημοτικός σύμβουλος, μπορεί να αποποιείται την ιδιότητα του στελέχους της ΧΑ (όπως και οι περισσότεροι πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης τώρα που καταρρέει), όμως δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις σε ανήμπορους μετανάστες στη περιοχή της Ράχης ούτε βέβαια και τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον εργατών, κομμουνιστών και τη δολοφονία Φύσσα πριν 6 χρόνια. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αποκαλυφτεί και στον πλέον δύσπιστο ο ναζιστικός χαρακτήρας της, τα εγκλήματα της που καλύπτουν όλο το ποινικό κώδικα.

Σε αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί η Δημοτική Αρχή, (ακούγεται ότι του έχει υποσχεθεί έμμισθη θέση), οι παρατάξεις που προέρχονται από τη ΝΔ αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που υποτίθεται έχουν «προοδευτικό πρόσημο» και φέρνουν «νέο αέρα» στο ΔΣ.

 

Υ.Γ

Αυτά που συνέβησαν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο είναι σκηνές «από τα προσεχώς». Οι φωνές, οι αντεγκλήσεις, οι μπηχτές όσο θόρυβο και αν κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν το κύριο και ουσιαστικό, που είναι η πολιτική τους ταύτιση. Οι κεντροδεξιές, οι κεντροαριστερές και οι «νέες» παρατάξεις παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις διαφορετικές καταβολές τους, το διαφορετικό τους ύφος, συμφωνούν με την υποχρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης, τη βαριά φορολογία των δημοτών και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου.