Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 20:12

“Λαϊκισμός στον κύβο…”

“Λαϊκισμός στον κύβο…”

Του Θανάση Ηλιόπουλου*
Απολαύσαμε χθες το συνάδελφο Γιάννη Χριστόπουλο στο άρθρο του για τον προϋπολογισμό του Δήμου, ο οποίος φανερά ευρισκόμενος σε απόγνωση για το γεγονός ότι η παράταξή του βρίσκεται 6 χρόνια και πλέον στα έδρανα της μειοψηφίας και εν γένει ότι «δεν τραβάει» κατά το κοινώς λεγόμενο, εξαπέλυσε...

.. «πετροπόλεμο» κατά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Επέλεξε την τακτική του «λαϊκισμού στον κύβο» και μίλησε μάλιστα «για τέλος εποχής της δημαρχοντίας Νίκα», φθάνοντας να υποκαταστήσει τη βούληση των πολιτών.
Οι πέτρες σας κ. συνάδελφε δεν μας φτάνουν! «Θέλει δουλειά πολύ!» για να μας φθάσετε και να μπορέσετε να κάνετε το 25% που πήρατε στις εκλογές, ποσοστό νίκης.
Στην ουσία τώρα: διαβάζοντας κανείς τα όσα γράφει θα έπρεπε να αισθάνεται ότι ζει σε μία πόλη τριτοκοσμική, όπου τα πάντα είναι διαλυμένα και εγκαταλελειμμένα, όπου δεν λειτουργεί τίποτα και όλοι περιμένουν τη σωτηρία της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία έχει το μαγικό ραβδί με συμβούλους που έχουν θεϊκές ικανότητες!
Τι μας λέει ο κ. Χριστόπουλος λοιπόν, ο οποίος μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας. Ότι οικειοποιούμαστε τη δράση των εθελοντών. Ότι θα αυξήσουμε τα τέλη, ότι θα επιβάλλουμε τσουχτερά πρόστιμα, ότι κάνουμε αποσπασματικές  παρεμβάσεις και φαραωνικής αντίληψης έργα.  Αν αισθάνεται πολίτης με βασιλιά το Φαραώ είναι δικό του πρόβλημα και η Αίγυπτος είναι σχετικά κοντά. Του θυμίζω όμως ότι υπάρχουν δύο ειδών πολιτικές συμπεριφορές. Αυτή του λαϊκού και αυτή του λαϊκιστή. Λαϊκός, εάν δεν ξέρει, είναι ο φίλος του λαού, ο οποίος είναι ειλικρινής, ξεκάθαρος και δεν λέει παχιά λόγια. Λαϊκιστής, εάν και αυτό δεν το ξέρει, είναι «ο άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», «ο λεφτά υπάρχουν», αυτός που λέει ψέματα και προσπαθεί να γίνει αρεστός στον κόσμο χαϊδεύοντας αυτιά, ενώ δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει αρεστός. Η παράταξή σας κ. συνάδελφε δυστυχώς δεν έχει προσφέρει τίποτα μέχρι και σήμερα. Τι κάνετε; Ενστάσεις, προσφυγές, αποχωρείτε από τα συμβούλια, δηλ. το βάζετε στα πόδια από τις μάχες, ζητάτε με διάφορα παιδαριώδη προσχήματα αναβολή των θεμάτων, ενώ δεν έχετε καταθέσει ούτε μία, ούτε μία πρόταση επί της ουσίας και γενικά δεν συνεργάζεστε και αντιπολιτεύεστε τα πάντα. Ζητάτε από την άλλη μείωση των τελών έως μηδενισμού, μη επιβολή προστίμων στους παραβάτες και ένα κατεβατό από έργα που κάνουν όσο όλος ο προϋπολογισμός του Δήμου. Για να καταλάβετε την ανεύθυνη στάση σας, γνωρίζετε τον πολυετή μας αγώνα για να έρθει το Λιμενικό Ταμείο στο Δήμο. Δεν έχετε κάνει ούτε μία δήλωση προς θετική κατεύθυνση λες και σαμποτάρετε (;) το εν λόγω θέμα, λες και δεν θέλετε να έρθει το Λιμενικό Ταμείο στο Δήμο. Ποια η θέση σας άραγε για το κρίσιμο αυτό ζήτημα;
Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Ιατρείο, Επιτροπή Εθελοντών και Εθελοντισμός, νέο κτίριο ΚΑΠΗ, ποδηλατόδρομος, πεζοδρόμηση Αριστομένους, νέο Δημαρχείο, ανάπλαση κεντρικής πλατείας, περιμετρικός δακτύλιος, ασύρματο δίκτυο, Λιμενικό Ταμείο, κλπ. Έργα και ημέρες Παναγιώτη Νίκα! Το ξέρω ότι σας «πληγώνουν» και σας «πονάνε»! Υγιαίνετε!!!

Υ.Γ.Να είστε βέβαιος ότι αγωνιζόμαστε και για άλλα πολλά που θα έρθουν σύντομα!!!

*Αντιδήμαρχος Καλαμάτας