Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 15:31

Μιχάλης Αντωνόπουλος: “Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές”

Μιχάλης Αντωνόπουλος: “Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές”

Μετά την “αποδέσμευσή” του από τις θέσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

“Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας και μετά και την αντικατάστασή μου από τις θέσεις που υπηρέτησα στα νομικά πρόσωπα ΔΕΥΑΚ και Λιμενικό ταμείο του δήμου μας, επιθυμώ να υπογραμμίσω και να αναφέρω ότι ήταν μια σημαντική πρόκληση, στην οποία ανταποκρίθηκα με όλες τις δυνάμεις μου και όλα τα μέσα που διέθετα, ακόμα και υλικά.

Δεν θα ξεχάσω την αγωνία όλων αυτών που μου ζητούσαν με τον έναν ή άλλον τρόπο να λύσω βασικά προβλήματα. 

Θυμάμαι τους κατοίκους που ζουν δίπλα στο λιμάνι να μην μπορούν να κλείσουν μάτι από μια γεννήτρια που έδινε ρεύμα στο σκάφος της Frontex, τότε που μόλις είχα αναλάβει. Αφού διαπίστωσα ότι δεν ήταν νόμιμη η λειτουργία της και αφαιρούσε πόρους από το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, την απομάκρυνα άμεσα και ηλεκτροδοτήσαμε το σκάφος από τον υποσταθμό της ΔΕΗ των 800 KVA που διαθέτει το Ταμείο μας.

Ακολούθησαν άλλα δύσκολα έργα καθώς και σχεδιασμός ακόμα περισσότερων με ολοκληρωμένες μελέτες. Όπως η απομάκρυνση τριών απαξιωμένων, κατασχεμένων σκαφών που για χρόνια ήταν στη χερσαία ζώνη στο χώρο που παραχωρήθηκε στο υδατοδρόμιο.

Σε κάθε περίπτωση έπραξα το χρέος μου με περισσότερες από 300 αποφάσεις σε πολύ λιγότερο από ένα έτος θητείας.

Με την ολοκλήρωση της θητείας αυτής στο τέλος του 2022, ζήτησα από τον δήμαρχο να κάνει δεκτή την παραίτησή μου για τον λόγο ότι είμαι βέβαιος ότι έδωσα και ολοκλήρωσα, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου, του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, τα σημαντικότερα των ζητημάτων που εκκρεμούσαν για χρόνια. Ο δήμαρχος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και με ευχαρίστησε για τη συνεργασία μας.

Μετά την αποδέσμευση μου, από τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, συνεχίζω ως απλώς δημοτικός σύμβουλος, όπως ξεκίνησα τη θητεία μου, επικεφαλής της ανεξάρτητης και αδέσμευτης αυτοδιοικητικής κίνησης που έχω την τιμή να εκπροσωπώ. 

Είναι τιμή και ιδιαίτερη ικανοποίηση που είχα την ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη και τους δημότες μας.

Θα συνεχίσω ακούραστα, με όση δύναμη έχω, να συνεισφέρω στην επίλυση των κυρίαρχων ζητημάτων της αυτοδιοίκησης στον Δήμο Καλαμάτας. 

Μεταξύ άλλων, δηλώνω ότι δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και η παραίτησή μου δεν σχετίζεται με ισορροπίες ή πολιτικές συμμαχίες με συνδυασμούς που διεκδικούν την επικράτηση τους στη δημοτική αρχή, αλλά μόνο με όσους διεκδικούν τη δημοκρατία, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή στον δήμο μας, με γνώμονα τα συλλογικά έργα και τα δημόσια συμφέροντα των συμπολιτών μας”. 

 

Μιχαήλ Δ. Αντωνόπουλος

Ψαρών 16, Καλαμάτα 24100

Τηλ. 27210 94294

Κιν. 6944144295

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεωλόγος - Γεωτεχνικός Περιβάλλοντος M.Sc.

Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Πελ. & Δ. Ελλάδος

Πρόεδρος ΑΣ Καλαμάτας

Δημοτικός Σύμβουλος