Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 01:04

Όλα τ’ άλλα έπονται

Όλα τ’ άλλα έπονται

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη

Όταν μιλάμε για Δημοτικές εκλογές, σημαίνει πως πάμε στις κάλπες για να επιλέξουμε κάποιους ανθρώπους, που γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου και μπορούν να τα διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο. 

Αυτό, όμως, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.  

 

Πριν κάποια χρόνια όταν έγιναν γνωστά τα ονόματα των τοπικών αρχόντων, ένας δημοσιογράφος αποφάσισε να επισκεφτεί κάποιον απ’ αυτούς, για να του πάρει την πρώτη συνέντευξη.

Μετά τη χειραψία και τα συγχαρητήρια, ο δημοσιογράφος ρώτησε με έμφαση: 

-Θρίαμβος κύριε Δήμαρχε, τι κάνατε και πετύχατε αυτήν την σπουδαία νίκη; 

-Εγώ αγαπητέ μου τίποτα, το κόμμα φρόντισε για όλα!

Στο άκουσμα αυτό ο δημοσιογράφος έμεινε προς στιγμή «κάγκελο» και δεν ήξερε, τι άλλο να ρωτήσει.

Στη συνέχεια σκέφτηκε πως δεν είχε νόημα να συνεχίσει τη συζήτηση με τον συνομιλητή του, γιατί η απάντηση που του έδωσε τα έλεγε όλα.

Έτσι, αφού ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, καλή επιτυχία στο έργο του, αποχώρησε προβληματισμένος.

Ο Δήμαρχος μίλησε με ειλικρίνεια, βέβαια κι αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσει κανείς, αλλά εδώ τίθεται ένα κεφαλαιώδες ζήτημα:

Ποιανού τα συμφέροντα θα εξυπηρετούσε, πρωτίστως, ο εν λόγω κύριος, του κόμματος που τον εξέλεξε ή της τοπικής κοινωνίας;

Σ’ αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσουν τόσο τα κόμματα, που βλέπουν το δημαρχιλίκι ως το μακρύ χέρι της εξουσίας τους αλλά κι όσοι Δήμαρχοι  εκλέγονται με μόνο κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα.

Όπως είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, η πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής μας εκπροσωπείται πολιτικά μέσα από συντηρητικές παρατάξεις.

Ως εκ τούτου κάποιες πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, θεωρούν δεδομένη την επικράτησή τους και το μόνο που απασχολεί, είναι να μην αλλάξει απόχρωση ο πολιτικός χάρτης του νομού μας.   

Αυτός είναι ο κυρίαρχος λόγος, που η Μεσσηνία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις από άποψη ανάπτυξης, σ’ όλη την Ελληνική επικράτεια.

Πενήντα χρόνια τώρα μας λένε πως θα φτιάξουν το δρόμο «καρμανιόλα» από την Καλαμάτα μέχρι την Πύλο κι αυτός παραμένει ακόμη στα χαρτιά.

Εκτός αυτού, όμως, τι να πει κανείς, γενικότερα, για τα προβλήματα του νομού μας: 

Να μιλήσει για τα χωριά μας, που είναι αφημένα στην τύχη τους;

Για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, που δεν έχουν ούτε συγκοινωνία να κατέβουν στην πόλη και να διεκπεραιώσουν τις ανάγκες τους;  

Για την ανασφάλεια των πολιτών, λόγω των συνεχών κλοπών της περιουσίας τους ή μήπως για την εγκατάλειψη της υπαίθρου, που κινδυνεύει με ερημοποίηση;

Αυτά κι όχι μόνο μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, βέβαια, γιατί κάθε φορά προέχει το κομματικό συμφέρον κι όλα τα άλλα έπονται!!!!!!!!!!!!!!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μιάμιση δεκαετία μετά (10ο κείμενο) Καλημέρα παρακμή »