Πέμπτη, 02 Μαϊος 2013 01:02

…είναι του λιοτριβιού η ζόρικη, η στρογγυλή, η πέτρινη κυρά…

…είναι του λιοτριβιού η ζόρικη, η στρογγυλή, η πέτρινη κυρά…

Του Θανάση Παντέ
«Παιδί της πόλης, γέννημα θρέμμα του ιστορικού κέντρου. Έγινε 13 ετών και ήταν φυσικό κι επόμενο να θέλει ν' αλλάξει, όχι ριζικά, αλλά να πελεκηθεί καλά....

…Την αντάμωσα πριν λίγες ημέρες ανεπισήμως, δειπνίσαμε και βεβαιώθηκα πως είν' καλά και πως θα ανοίξει σύντομα να μας υποδεχθεί. Έλλειψε κοντά ένα τέρμινο, ούτε λίγο ούτε πολύ, μα ήθελε το χρόνο της, έτσι είναι αυτή. Το χαρακτήρα της που ξέραμε τον έχει, μα είναι τόσο όμορφη, πιο όμορφη από πριν. Θαρρείς πως είναι κοσμογυρισμένη, και απορείς πόσο καλά ρολάρει, της αποπλάνησης την τέχνη πως κατέχει. Δεν είναι η Σπυριδούλα, δεν είναι η Ρόζα, δεν είναι η Σουλτάνα η Φωφώ. Δεν είν' του πενταγράμμου ή της σκηνής, είναι του λιοτριβιού η ζόρικη, η στρογγυλή, η πέτρινη κυρά. Μυλόπετρα την ξέραμε, κι έτσι τη λέν' ακόμα. Μου ψιθύρισε ότι τα' χει μ' έναν μορφονιό που ξέρει τα καπρίτσια της καλά να μανατζάρει. Αυτός τής έχει φτιάξει το μενού και ακούγεται πως είναι Chef ξεχωριστός και από καλή πάστα. Την είδα να κάνει πρόβα το νέο της λογότυπο, που είναι από χέρι τάχα και ζωγράφου. Μου μίλησε για την αγάπη της στις καλές τέχνες και στη μεσογειακή κουζίνα. Ήπιαμε κρασί από την κάβα της και σας μεταφέρω την πρόποσή της: "ν' ανταμώνουμε, όπως και να 'ρχονται οι καιροί"».
Ανοικτή από Παρασκευή 26 Απριλίου, υπό την ίδια Διεύθυνση η 13 ετών «Μυλόπετρα» λειτουργεί ξανά στην οδό Μπενάκη 6, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας και υποδέχεται τους φίλους της με τον καλύτερό της εαυτό και σίγουρα με αισιόδοξη διάθεση να ανταμώνουμε και να περνάμε καλά και με τα πολλά και με τα λίγα.
Στη φωτογραφία, από τη βραδιά της επαναλειτουργίας της Μυλόπετρας, εξ αριστερών ο σεφ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, εκ δεξιών ο Γιώργος Καραμπάτος και στη μέση φίλοι και συνεργάτες.
Τα καλύτερα έρχονται…