Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 03:02

Ν.Δ.: Όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων ή αλλιώς «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω»

Ν.Δ.: Όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων ή αλλιώς «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω»

Της Γιώτας Καλογεροπούλου, 
υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ

Για άλλη μια φορά ξεκάθαρος ο Αντ. Σαμαράς, αυτή τη φορά από το βήμα του «Ζαππείου 3». Οι βασικοί άξονες της παρουσίασής του ήταν σχετικά με τις κινητοποιήσεις που «έχουν φέρει τον τόπο στην καταστροφή» και πώς το κόμμα του θα σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία…

Σχετικά με το πρώτο θέμα, συνεχίζοντας την επίθεση του στους ταξικούς λαϊκούς αγώνες αναφέρθηκε σε «συντεχνίες που αναστατώνουν τις πόλεις κάθε μέρα και συντρίβουν τους επαγγελματίες που προσπαθούν να ζήσουν στην αγορά». Το μάθαμε κι αυτό! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, για την ανήλεη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, δε φταίει ούτε το καπιταλιστικό σύστημα που στο όνομα της κερδοφορίας των μονοπωλίων συντρίβει ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα κεκτημένα των εργαζομένων, ούτε οι κρίσεις που το σύστημα γεννάει λόγω των τεράστιων αδιεξόδων και αντιφάσεων του, ούτε βέβαια οι υπάλληλοι των μονοπωλίων, δηλαδή τα κόμματά τους με κύριους εκφραστές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στην ουσία μαζί κυβερνούσαν τόσα χρόνια, αφού ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε στην ψήφιση φιλομονοπωλιακών, οπότε αντεργατικών μέτρων. ΟΧΙ! Για όλα αυτά φταίνε οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες. Οι αγώνες  έκλεισαν το levis και τα κλωστήρια Λέκκα στη Μεσσηνία, οι αγώνες οδήγησαν τους έρμους τους εφοπλιστές να ναυπηγούν τα πλοία τους στην Κορέα. Οι αγώνες και οι πορείες ευθύνονται που ένα μεγάλο μέρος απ’ τους  φτωχούς αυτοαπασχολούμενους είναι έτοιμο να βάλει λουκέτο ή που ο αγρότης πουλάει το λάδι σε εξευτελιστικά επίπεδα και δε βγάζει καν το κόστος.
Το θράσος περισσεύει! Μετά το «μαζί τα φάγαμε» του έτερου Καππαδόκη απ’ το ΠΑΣΟΚ, τώρα έχουμε το «οι αγώνες φταίνε» απ’ τη ΝΔ. Φοβούνται! Φοβούνται το λαϊκό κίνημα, φοβούνται μήπως ο γίγαντας λαός σηκώσει κεφάλι και στραφεί εναντίον τους. Γι’ αυτό και επιδίδονται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομμουνισμό, για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να κρύψουν τι τους επιφυλάσσουν και να τους υφαρπάξουν την ψήφο.
Ως ΚΚΕ δηλώνουμε το εξής: κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη. Για το γεγονός ότι έχουμε την τιμή να λέμε ότι με όσες δυνάμεις διαθέτουμε ως Κόμμα πρωτοστατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες του λαού μας, ότι έχουμε βάλει την υπογραφή μας έστω και για αυτές τις ελάχιστες, σε σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες, κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Και θα συνεχίσουμε σ’ αυτή τη ρότα και μετά τις εκλογές μέχρι ο λαός μας να αποφασίσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του.
Όμως, ας δούμε πώς αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της ΝΔ το «νέο μοντέλο» ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα η κεντροδεξιά έχει υποχρέωση σε αυτό τον τόπο να απενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα». Για άλλη μια φορά ομολογεί ότι το κόμμα του είναι νύχι-κρέας με τους επιχειρηματίες. Εξάλλου, στη Μεσσηνία ήταν η έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, την εξήγγειλε από το βήμα μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας συμφερόντων Μπόμπολα. Να για ποιους δούλευε, για ποιους δουλεύει και για ποιους θα δουλεύει ο κος Σαμαράς. Είναι καθαρό ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται είναι ανάπτυξη για το μεγάλο κεφάλαιο. Θα δώσει «γη και ύδωρ» στους καπιταλιστές, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζουν την κερδοφορία τους και ταυτόχρονα θα συνεχίσει τη σφαγή των μισθών και των συντάξεων.
Με την ομιλία του στο Ζάππειο εμφανίστηκε να ξέχασε το νέο τσάκισμα της λαϊκής οικογένειας με τη Δανειακή Σύμβαση, που η ΝΔ συνυπέγραψε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο σχέδιο αλλαγών που προτείνει, αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με τις οποίες συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα: Προσωρινή απασχόληση με μισθούς πείνας, νέες φοροελαφρύνσεις των μονοπωλιακών ομίλων και των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης δημόσιου πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επιδίδεται σε επαίσχυντα ψεύδη με σκοπό να κοροϊδέψει το λαό και να του υφαρπάξει την ψήφο. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα καθόλου και δεν πρόκειται να μειωθεί καθόλου ο 13ος και 14ος μισθός»; Χρειάζεται περίσσιο θράσος και απύθμενη υποκρισία για να ισχυριστεί κάτι τέτοιο ο Α. Σαμαράς, όταν με τη δική του ψήφο πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου που μειώνει, από τις 14 Φλεβάρη, τον κατώτατο μισθό κατά 22%. Μόνο από αυτό το αντεργατικό μέτρο οι εργαζόμενοι χάνουν τρεις μισθούς το χρόνο! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το νέο μνημόνιο που προσυπόγραψε και έχει δεσμευτεί να το εφαρμόσει απαρέγκλιτα, αναφέρει ρητά ότι πρέπει να μειωθεί το λεγόμενο «εργατικό κόστος» κατά 15% την επόμενη διετία. Όμως νέα μείωση 15% σημαίνει ακριβώς δύο μισθούς λιγότερους. Άρα, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που δεν καταργηθούν τυπικά ο 13ος και 14ος μισθός, οι εργαζόμενοι θα έχουν χάσει πέντε και έξι μισθούς στην καλύτερη περίπτωση, δίχως να λογαριάζει κανείς τη σφαγή που θα γίνει με τις ατομικές συμβάσεις με γνώμονα τον κοινό στρατηγικό στόχο εγχώριας πλουτοκρατίας και τρόικας για μισθούς «ανταγωνιστικούς» με τις γειτονικές χώρες.
Οι εξαγγελίες Σαμαρά είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να καταβαραθρώσουν τη ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δίχως να σκορπίσουν την ψήφο τους "δεξιά" και "αριστερά". Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπίδα απέναντι στη νέα θύελλα που έρχεται, για να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τη λαϊκή ευημερία.