Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 15:51

"Επαγγελματική" διάρρηξη με ριφιφί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

"Επαγγελματική" διάρρηξη με ριφιφί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

ΠΗΡΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ 
ΑΔΕΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επαγγελματική διάρρηξη, με τη μέθοδο του ριφιφί και με λεία 10.000 ευρώ και πολλά ειδικά έντυπα άδειας παραμονής αλλοδαπών, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Τμήμα Αλλοδαπών Μεσσηνίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία στεγάζεται σε κτήριο επί της λεωφόρου Αθηνών.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες μπήκαν στα γραφεία από το υπόγειο, παραβιάζοντας την πόρτα, ενώ στη συνέχεια με τη μέθοδο του ριφιφί κατάφεραν να φτάσουν στο χώρο όπου υπάρχει το χρηματοκιβώτιο. Προηγουμένως, είχαν προνοήσει να απενεργοποιήσουν τόσο το συναγερμό όσο και τα τηλέφωνα.
Με τη βοήθεια συσκευής οξυγόνου άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και πήραν πολλά ειδικά έντυπα άδειας παραμονής αλλοδαπών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Η διάρρηξη αποκαλύφθηκε το πρωί, όταν οι υπάλληλοι πήγαν στη δουλειά τους, ενώ την υπόθεση ερευνά η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Πέρα από τον επαγγελματισμό και την οργάνωση των δραστών, αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι είχαν γνώση του χώρου αλλά και η ευκολία με την οποία έκαναν τη «δουλειά» τους.
Στ.Μ.