Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 18:21

Τσιγγάνοι κλέβουν χωρίς καμία συστολή, λέει ο δήμαρχος, αναγνωρίζοντας όμως ότι πεινάνε

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

ΑΥΡΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 
ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μια κατάσταση που είναι εντελώς εκτός ελέγχου, με τσιγγάνους που πεινάνε και προκειμένου να βγάλουν λεφτά για να φάνε κλέβουν τα πάντα, περιέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ανακοίνωσε ότι αύριο, Παρασκευή, θα επισκεφθεί τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελο Συρίγο, προκειμένου να του προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μόνο προχθές το βράδυ, δήλωσε ο κ. Νίκας, κλάπηκαν σχάρες φρεατίων συνολικού βάρους 500 κιλών, ενώ είπε ακόμη ότι η κατάσταση έχει γίνει τόσο ανεξέλεγκτη που τσιγγάνοι μπαίνουν και κλέβουν ακόμη και φυλασσόμενους χώρους, αδιαφορώντας για το αν θα γίνουν αντιληπτοί. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η χωρίς φραγμό δράση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε δραματικές συμπλοκές.
Ο κ. Νίκας είπε ότι από την πλευρά του Δήμου το θέμα της αποβολής των τσιγγάνων από δημοτικούς χώρους στην περιοχή της Αγίας Τριάδας θα προχωρήσει μέχρι τέλους, ενώ σημείωσε ότι το ίδιο έχει ζητήσει ο Δήμος να κάνει και ο ΟΑΕΔ, χώροι του οποίου επίσης είναι κατειλημμένοι από τσιγγάνους. Ανέφερε δε ότι στον ΟΑΕΔ ο Δήμος έχει ήδη αποστείλει εξώδικο προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία της διοικητικής αποβολής και τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, ο Δήμος θα κινηθεί δικαστικά κατά του Οργανισμού.
Επίσης, για το θέμα της Αγίας Τριάδας ο κ. Νίκας σημείωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου και άλλους παράγοντες, ώστε να εξεταστεί εάν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις με άμεσα αποτελέσματα για το θέμα των τσιγγάνων.
Τέλος, για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο θέμα της τσιγγάνικης κατασκήνωσης στη Μπιρμπίτα, επαναλαμβάνοντας ότι ένα τμήμα αυτής πρέπει να διατεθεί για τους τσιγγάνους που σήμερα έχουν φτιάξει τον παράνομο καταυλισμό στην Αγία Τριάδα.
Στ.Μ.