Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 11:37

Μήνυση κατ’ αγνώστων από το δήμαρχο Τριφυλίας για θανάτωση με δηλητήριο των σκύλων του

Μήνυση κατ’ αγνώστων από το δήμαρχο Τριφυλίας για θανάτωση με δηλητήριο των σκύλων του

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, για τη θανάτωση των δύο σκύλων του, στο σπίτι του, με δηλητήρι. Όπως τονίζει σε “ενημερωτική επιστολή” που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι σκύλοι του δηλητηριάστηκαν κατά την απουσία του από το σπίτι του…

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Τριφυλίας σημειώνει: “Πέραν της βαθιάς θλίψης μου, θα ήθελα να εκφράσω την απέχθεια και τον αποτροπιασμό μου, για την κτηνωδία, που έλαβε χώρα σήμερα, στην οικία μου, κατά τις ώρες που απουσίαζα στο γραφείο μου και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο σκύλων μου, από αγνώστους.

Ο κτηνίατρος που τα εξέτασε, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, έτσι ώστε κατόπιν γενομένων τοξικολογικών εξετάσεων, να βρεθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους.

Του όλου θέματος έχει επιληφθεί και το Α.Τ. Τριφυλίας, πράττοντας τα δέοντα και έχω ήδη προβεί σε μήνυση κατ' αγνώστων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι, το λιγότερο, απάνθρωπο αυτό που συνέβη, από κάποιους που θεωρούνται και "άνθρωποι" και θέλω να ελπίζω πως θα βρεθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο, μιας και ο θάνατος ζώου, από δηλητηρίαση, αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Γιατί, άνθρωπος που φέρεται κατ' αυτόν τον κτηνώδη τρόπο σε ένα ζώο, είναι ικανός για όλα!”