Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 21:56

Πάνω από ένας τόνος χασίς στα βράχια…

Πάνω από ένας τόνος χασίς στα βράχια…

ΣΤΟ ΤΑΙΝΑΡΟ 
Στα βράχια, στο ακρωτήριο Ταίναρο, βρήκαν οι λιμενικές αρχές ταξιδιωτικούς σάκους με πάνω από ένα τόνο χασίς. Τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε μισοβυθισμένο ταχύπλοο σκάφος στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, υπήκοοι Αλβανίας, 50, 48, 28 και 26 χρόνων...

Πάντα σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα τις πρωινές ώρες της 8-10-2020 πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. 

Στην προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού να προσεγγίσει το ύποπτο ταχύπλοο προκειμένου να κάνει έλεγχο, ο χειριστής του ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή και το σκοτάδι, απέφυγε τον εγκλωβισμό και την ακινητοποίηση του και διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα οι γειτονικές λιμενικές αρχές, ενεργοποιήθηκαν προσωπικό και μέσα και το ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε το μεσημέρι της 8ης Οκτωβρίου 2020 ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβάτες κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο. Μέσα σε αυτό υπήρχαν οκτώ δοχεία με καύσιμα. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν και μετά από αξιοποίηση και ανάλυση στοιχείων από προσωπικό της ΔΙΔΙΝΑΛ σε συνεργασία με στελέχη γραφείων ασφαλείας λιμενικών αρχών Γυθείου και Καλαμάτας, και τη συνδρομή ομάδας ΜΥΑ/ΛΣ, σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο, στο Μεσσηνιακό κόλπο, εντοπίστηκαν αποθηκευμένα τα εξής:

Είκοσι ταξιδιωτικοί σάκοι και 8 διαφόρων τύπων συσκευασιών μέσα στα οποία είχαν τοποθετηθεί 596 δέματα που περιείχαν ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους οκτακοσίων δέκα κιλών και τριακοσίων πενήντα γραμμαρίων (810,350kg).

Τριάντα δύο συσκευασίες διαφόρων τύπων που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους τριακοσίων εβδομήντα τεσσάρων κιλών και εννιακοσίων εξήντα γραμμαρίων (374,960kg).

Το συνολικό όφελος από τη διάθεση της ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή ανατολικής της Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων επέβαιναν στο ταχύπλοο. Το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν ένας από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος που μετέφερε τα ναρκωτικά. 

Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη άλλος αλλοδαπός συνεργός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Πρωινές ώρες της 13ης Οκτωβρίου, και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν, συνελήφθησαν από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ οι άλλοι δυο αλλοδαποί επιβαίνοντες στο σκάφος σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

Ο φάκελος της δικογραφίας υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου από το Λιμεναρχείο Γυθείου, το οποίο έκανε και την προανάκριση.