Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 16:38

Ουσιαστική αστυνόμευση στα χωριά ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης

Κώστας Σπυρόπουλος, Νίκος Τζώρτζης, Στάθης Αναστασόπουλος στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Κώστας Σπυρόπουλος, Νίκος Τζώρτζης, Στάθης Αναστασόπουλος στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση έκαναν σήμερα οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης, δήμαρχος και επικεφαλής των μειοψηφιών, για την αδυναμία ελέγχου της παραβατικότητας, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο. Αφορμή αποτέλεσε το επεισόδιο που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης...

Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί, ενώ παρέδωσε στον αστυνομικό διευθυντή, Ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο και ψήφισμα διαμαρτυρίας που εκδόθηκε χθες το απόγευμα, από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο αστυνομικός διευθυντής τόνισε από την πλευρά του ότι ναι μεν υπάρχει πρόβλημα ωστόσο οι Υπηρεσίες του έχουν να παρουσιάσουν αποτελέσματα που είναι ικανοποιητικά.
Μαζί με το δήμαρχο μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Νίκος Τζώρτζης, Κώστας Σπυρόπουλος και Κώστας Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Κώστας Ρούτσης, στελέχη της δημοτικής αρχής αλλά και ο πρόεδρος της Πιλαλίστρας, Παναγιώτης Αποστολόπουλος.
Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος και συγχωριανοί του καταγγέλλουν ότι την Κυριακή δέχτηκαν επίθεση από τσιγγάνους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, στο οποίο πήγαν για να καταθέσουν μηνύσεις επειδή τσιγγάνοι φέρονται ότι μάζεψαν χοντρολιές από το χώρο του σχολείου στην Πιλαλίστρα.
Ο πρόεδρος του χωριού ανέφερε στον αστυνομικό διευθυντή ότι οι τσιγγάνοι είναι τόσο επιθετικοί ώστε οι κάτοικοι φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορήσουν. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς οι κάτοικοι της υπαίθρου ό,τι και να φτιάξουν ή να καλλιεργήσουν είναι πολύ πιθανό να το βρουν κατεστραμμένο ή κλεμμένο την επόμενη ημέρα. Από τον Κώστα Αποστολόπουλο, της ελάσσονος μειοψηφίας, αναφέρθηκε ότι η αστυνομία πρέπει να ανταποκριθεί στο ρόλο της γιατί πλέον οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να αυτοδικήσουν, ενώ υπάρχουν ομάδες που παρακινούν προς αυτή την κατεύθυνση…
Ο αστυνομικός διευθυντής ανέφερε, σε ό,τι αφορά το περιστατικό της Μεσσήνης, πως οι κάτοικοι που καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν την επίθεση ανακάλεσαν τις μηνύσεις που κατέθεσαν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβεί η αστυνομία σε συλλήψεις, παρά τις προσαγωγές τις οποίες έκανε. Άφησε να εννοηθεί ότι με τη στάση αυτή η αστυνομία δεν διευκολύνθηκε ώστε να κάνει τη δουλειά της.
Επίσης σημείωσε πως όταν έγινε το επεισόδιο στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί ενώ αυτοί που διαπληκτίστηκαν ήταν πολλοί περισσότεροι.
Ακόμη ο ταξίαρχος είπε πως πράγματι έχει αυξηθεί η παραβατική δραστηριότητα από τσιγγάνους ωστόσο διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν μένουν αμέτοχες, αντίθετα «νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο αυτή την κατάσταση. Τα στοιχεία που έχουμε αυτό δείχνουν, ενώ θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να πετύχουμε περισσότερα και να επιβληθεί ένα τέλος στους παράγοντες που προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες».
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε ό,τι αφορά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο απεστάλη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους βουλευτές και στον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή, σε αυτό τονίζονται τα εξής: «Καταγγέλλουμε με οργή τo πρόσφατο περιστατικό προπηλακισμού και ξυλοδαρμού δημοτών μας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Τ.Κ Πιλαλίστρας του Δήμου Μεσσήνης, που έλαβε χώρα εντός και εκτός του Α.Τ Μεσσήνης από οργανωμένη πολυπληθή ομάδα αθιγγάνων, οι οποίοι κατέλυσαν κάθε έννοια δικαίου και σεβασμού στο θεσμό της δικαιοσύνης.
Το περιστατικό αυτό είναι το αποκορύφωμα της ασυδοσίας και της ανυπακοής της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας στη δημοκρατική μας νομιμότητα.
Οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης είναι παντελώς ανυπεράσπιστοι και έρμαια στις διαθέσεις των εποχούμενων συνήθως αθιγγάνων. Οι παρανομούντες αθίγγανοι κυρίως με τα αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας (δημόσιας και ιδιωτικής), ζημιώνουν σοβαρά τους πληττόμενους ήδη από την οικονομική κρίση δημότες μας και  διασπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια .
Ως εκ τούτου αποφασίζουμε και απαιτούμε ομόφωνα :

  1. Την άμεση παράστασή (αύριο 21-12-2012) του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Μεσσήνης στην Αστυνομική Δ/νση  Μεσσηνίας
  2. Την άμεση ενίσχυση της οργανικής δύναμης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας.
  3. 3. Την εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων στην έδρα και την Περιφέρεια του Δήμου μας των ειδικών αστυνομικών ομάδων (ΟΠΚΕ –ΔΙΑΣ-ΣΙΓΜΑ)».

Σταύρος Μαρτίνος