Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 11:21

Νεαροί διαρρήκτες έκαναν στην Καλαμάτα “κλεφτο-τουρισμό” - Τι βρήκε η αστυνομία στο ξενοδοχείο τους

Νεαροί διαρρήκτες έκαναν στην Καλαμάτα “κλεφτο-τουρισμό” - Τι βρήκε η αστυνομία στο ξενοδοχείο τους

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΑΝ 
Τρία άτομα, σχετικά νεαρής ηλικίας, που φαίνεται πως ζούσαν κάνοντας διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές, συνέλαβαν αστυνομικοί στην Καλαμάτα. Έμεναν σε ξενοδοχείο, είχαν διαρρήξει δύο σπίτια στην πόλη από τα οποία άρπαξαν ρολόγια και χρυσαφικά, ενώ από την εγκληματική δράση τους στην πόλη αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, σύμφωνα με την Αστυνομία,  που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ…

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: “Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. 
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (9.4.2022) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 28, 26 και 23 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 8.4.2022, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες. 

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε προσωρινό κατάλυμά τους, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ρολόγια χειρός, χρυσαφικά και διάφορα κοσμήματα, 
  • το χρηματικό ποσό των -215- ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων,
  • ασύρματος πομποδέκτης μετά του φορτιστή του, 
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • -3- κινητά τηλέφωνα και 
  • όχημα, ως μέσo τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, ρολόγια και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων”.