Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 10:55

Πιάστηκαν "επαγγελματίες κλέφτες" που είχαν «μαδήσει» επιχειρήσεις στην Καλαμάτα και σε χωριά της περιοχής

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο επαγγελματίες, όπως χαρακτηρίζονται, κλέφτες, ένας 29χρονος και ένας 24χρονος, Ρομά, μετά την κλοπή πρατηρίου υγρών καυσίμων στην οδό Αθηνών, τη νύχτα μεταξύ της 20ης και 21ης Αυγούστου. Από το συγκεκριμένο πρατήριο έφυγαν με περίπου 15.000 ευρώ…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι δύο κλέφτες μπήκαν στο πρατήριο αφού παραβίασαν το παράθυρο της τουαλέτας. Πήραν μαζί τους ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που περιείχε 4.300 ευρώ, διέρρηξαν ένα μεγάλο πακτωμένο χρηματοκιβώτιο και πήραν 10.940 ευρώ, πήραν από την ταμειακή μηχανή 200 ευρώ και έκλεψαν καπνικά προϊόντα αξίας περίπου 2.000 ευρώ.

Μετά από αυτή την κλοπή συνελήφθηκαν και κατά την προανάκριση προέκυψε ότι είχαν διαπράξει ακόμη έξι κλοπές. Από επιχείρηση ψιλικών στη Σπερχογεία πήραν 7.000 ευρώ, από φαρμακείο στον Αντικάλαμο πήραν 2.000 ευρώ και από το χρηματοκιβώτιο πήραν φάρμακα και μπλοκ, ενώ φεύγοντας αφαίρεσαν το καταγραφικό μηχάνημα. Επίσης στον Αντικάλαμο έκλεψαν από καφετέρια 250 ευρώ, ενώ στο ίδιο χωριό έκλεψαν δύο φορές επιχείρηση μαρμάρων, παίρνοντας την πρώτη φορά 800 ευρώ και τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος από το δίκτυο της ΔΕΗ μέχρι την επιχείρηση και τη δεύτερη φορά κλέβοντας με τον ίδιο τρόπο τα καλώδια. Επίσης έκλεψαν στο Ασπρόχωμα πρατήριο υγρών καυσίμων και πήραν 376 ευρώ, καθώς και ένα τάμπλετ.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά:

«Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (22.8.2022) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (δύο) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 24 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα, την 21.7.2022 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, οπού διέρρηξαν χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν έτερο μικρό χρηματοκιβώτιο, που περιείχαν χρηματικά ποσά, καθώς επίσης αφαίρεσαν εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή και διάφορα καπνικά είδη.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, προχθές (22.8.2022) το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, όπου τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.4.2022 έως και την 19.8.2022, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν ακόμη έξι (6) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε καταστήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, καπνικά είδη, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καλώδια, φαρμακευτικά είδη, καθώς και είδη ρουχισμού, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -34.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και η ταυτοποίηση του αγνώστου συνεργού τους».